Gareth Bale on ollut viime päivinä runsaasti otsikoissa.

Balen saamalle palstatilalle on ollut tuttu syy: loukkaantuminen. Walesilainen loukkasi harjoituksissa jalkansa ja on taas viikkoja sivussa.

Mutta ei Bale ole ainoa. Realissa on vuosien saatossa pelannut useita lasinilkkoja, jotka eivät millään ole tahtoneet pysyä ehjinä. Madridilaislehti AS listasi heistä kymmenen.

Gareth Bale

Ensimmäisenä on tietysti Bale – nykyjoukkueen särkyvin pelaaja. Päällä oleva vamma on walesilaisen Real-uran 19:s. Se on melkoinen lukema reilussa neljässä vuodessa. Balelta on jäänyt loukkaantumisten vuoksi väliin peräti 73 ottelua.

Raphaël Varane

Nykyjoukkueesta löytyy toinenkin loukkaantumisaltis pelaaja. Raphaël Varane on tätä nykyä 24-vuotias. Hänen odotettiin jo vuosia sitten nousevan maailman parhaiden topparien joukkoon. Loukkaantumiset ovat kuitenkin hidastaneet urakehitystä, Transfermarktin laskujen mukaan niitä on ollut 13.

Pahin jakso sattui vuoteen 2013. Nivelkierukkaleikkaus vei Varanelta ensin 12 peliä ja puoli vuotta myöhemmin tulleen takapakin vuoksi väliin jäi vielä 11 ottelua.

Nuri Şahin

Nuri Şahin oli joskus lupaava pelimies. Hän siirtyi Real Madridiin 10 miljoonan euron kaupassa kesällä 2011. Heti alkuun paukkui polvi, ja se oli siitä lähtien pelkkää alamäkeä. Seuraavana kesänä Real lainasi Şahinin pois – ensin Liverpooliin ja sitten Borussia Dortmundiin, jonne Şahin myöhemmin palasi pysyvästi.

Şahin pelasi lopulta Realissa vain kymmenen ottelua. Yhdelle ottelulle tuli siis hinnaksi tuhdit miljoona euroa.

Kaká

Kaká on Real Madridin seurahistorian kalleimpia hankintoja. Hän pelasi seurassa neljä kautta 2009-13. ”Parhaalla” kaudellaan brasilialainen pääsi La Ligassa 27 ottelun saldoon. Yhteensä pelejä kertyi Los Blancosissa 120. Siihen nähdenhän Bale on itse asiassa pärjännyt melko hyvin, sillä Balelle on kirjattu reilun neljän kauden aikana 159 ottelua.

Arjen Robben

Arjen Robben on 2000-luvun tunnetuimpia lasinilkkoja. Siinä vaiheessa kun mies Realiin siirtyi kesällä 2007, loukkaantuminen painoi päälle. Debyytti onnistui vasta kuukautta myöhemmin. Eikä se ihan ruusuilla tanssimista ollut siitä eteenpäinkään.

Aina muutama peli putkeen, ja sitten sairastuvalle toipumaan. Kahden kauden aikana Robben sai vyölleen yhteensä 65 ottelua, kunnes hänet myytiin Bayern Müncheniin.

Jonathan Woodgate

Tässä toinen ihan klassikkotapaus 2000-luvulta. Jonathan Woodgate oli hyvin lupaava pelimies ja Real Madridilta ison kokoluokan hankinta kesällä 2004. Mies kärsi lihasvammasta, kun hän siirtyi Realiin. Sen piti olla melko harmiton vamma, mutta lopulta Woodgate ei pelannut koko kauden aikana yhtään ottelua.

Seuraavallakin kaudella pelejä kertyi vain 14, joten kullekin ottelulle kertyi hintaa sellaiset 1,3 miljoonaa euroa. Kesällä 2006 Woodgate palautettiin Englantiin.

Robert Prosinečki

Nyt siirrytään jo 90-luvun alun tapahtumiin. Kroatialainen Prosinečki siirtyi Realiin Belgradin Punaisesta Tähdestä kesällä 1991. Kauppasumma oli tuohon aikaan iso, kahdeksan miljoonaa euroa.

Avauskaudellaan Prosinečki pystyi pelaamaan loukkaantumisten takia vain kolme ottelua. Yhteensä hän pelasi kolmen kauden aikana 73 ottelua, kunnes siirtyi Real Oviedoon. Ja kaiken muun pahan lisäksi Prosinečki vielä siirtyi Oviedosta Realin arkkivihollisen, FC Barcelonan riveihin.

Juan Lozano

1980-luvullakin Realissa pelasi loukkaantumisherkkä kaveri, Juan Lozano nimeltään. Keskikenttämies pelasi Realissa kaudet 83-85. Heti lokakuussa 83 murtui pohjeluu. Toipuminen kesti helmikuuhun, jolloin Lozanolta murtui taas pohjeluu – samasta jalasta. Lozano pystyi pelaamaan avauskaudellaan vain 14 ottelua.

Toisella kaudella Lozano oli jo aika lailla marginaalissa ja hänet palautettiin takaisin samaan osoitteeseen, mistä mies oli tullut: Anderlechtiin. Siellä Lozano muuten mursi sekä pohje- että sääriluunsa vuonna 1987.

Uli Stielike

Saksalainen Uli Stielike pelasi Real Madridissa kahdeksan kautta vuosina 1977-85. Pelejä kertyi yli 300, mikä on sinänsä ihan hyvä määrä. Mutta paremminkin olisi voinut mennä, mikäli loukkaantumiset eivät olisi niin paljon häirinneet. Stielike kykeni pelaamaan aina muutaman ottelun putkeen, kunnes piti taas toipua loukkaantumisesta.

Juuri Stielike otti hiljattain kantaa Balen tilanteeseen. Stieliken mukaan Realin pitäisi konsultoida useampaa lääkäriä Balen vammojen hoidossa (lue lisää tästä).


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!