Suomen kanssa samassa karsintalohkossa pelannut Kroatia tuuppasi toisen jalkansa jo tukevasti MM-kisojen oven väliin kaadettuaan kotikentällään Kreikan murskaavasti 4-1. Kreikka on omassa kotiottelussaan todella haastavan tehtävän edessä.

Kroatian ensimmäisen maalin teki 13. peliminuutilla rangaistuspotkusta Real Madridin Luka Modric. Eikä Modricin maalista kulunut kuin kuusi minuuttia, kun AC Milanin Nikola Kalinic muutti johtolukemiksi jo 2-0.

Puolen tunnin kohdalla Kreikan toppari Sokratis puski hienosti kulmapotkusta vieraille kavennuksen, mutta Kroatian vastaus saatiin melkein välittömästi. Atlético Madridin puolustaja Sime Vrsaljko lähetti laidaltaan täydellisen keskityksen, ja Ivan Perisic nikkasi ruutupaidat jälleen kahden maalin johtoon.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu neljä minuuttia, nähtiin pelin viimeinen maali. Domagoj Vida nosti pallon rangaistusalueelle, Vrsaljko aavisti oikein kreikkalaispuolustajan hapuilun ja Andrej Kramaric lakaisi irtopallon helposti maaliin. Vrsaljkolle tästä jo pelin toinen syöttömerkintä.

Nimivahva Kroatia oli ottelussa selvästi niskan päällä. Kreikka loi maalintekotilaisuuksia lähes yksinomaan erikoistilanteista, mutta muuten se oli jatkuvasti askeleen jäljessä. Aivan ottelun lopussa Kostas Mitroglou oli vielä lähellä pistää otteluparin jännäksi kavennusmaalillaan, mutta Danijel Subasic venytti alanurkkaan pallon tielle.

Modricin ja Vrsaljkon lisäksi La Liga -pelaajista Kroatian avauskokoonpanossa pelasi myös Barcelonan Ivan Rakitic.

Illan toisessa MM-karsintaottelussa Sveitsi haki Pohjois-Irlannista 1-0 -vierasvoiton Ricardo Rodríguezin rankkarimaalilla. Molempien otteluparien toiset osaottelut pelataan sunnuntaina.

Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!