Italia kohtaa perjantai-iltana MM-jatkokarsintojen ensimmäisessä osassa vieraskentällä Ruotsin. 33-vuotias maajoukkuekonkari Giorgio Chiellini uskoo, että Azzurri myös viimeisestä esteestään selviää ja kisalipun Venäjälle lunastaa.

– Tämä maa on osallistunut MM-kisoihin 60 vuotta putkeen ja olisi tietysti häpeällistä, ellemme selviäisi kisoihin. Tiesimme kuitenkin, että meitä odottaa playoff, kun saimme Espanjan samaan lohkoon, Juventus-toppari sanoi Corriere dello Sportin haastattelussa.

Viime vuosina legendaarisen maalivahdin Gianluigi Buffonin edessä Italian maalia on suojellut vanhan koulukunnan topparikolmikko BBC: Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci ja Chiellini. Chiellinin mukaan kansakunta ei kuitenkaan enää tuota samanlaisia puolustajia, ja syy tähän on pitkäaikaisen Barca-valmentaja Pep Guardiolan.

– Guardiolismi tuhosi kokonaisen sukupolven puolustajia. Nyt kaikki puolustajat haluavat pelata eteenpäin eikä yksikään italialainen puolustaja pelota keskityspalloissa vastustajia kuten ennen, Chiellini jyrähti.

– Me emme tule koskaan pelaamaan espanjalaista tiki-takaa. Jos yritämme, kadotamme oman historiamme.

– Monet suuttuivat, kun sanoin, ettei Juve voittaisi otteluita koskaan 6-0 niin kuin Madrid. Nyt huomaan, että myös ”Los Blancos” on muuttumassa tähän samaan suuntaan.

Chiellinillä on selkeä resepti siihen, miten Italia palaisi taas jalkapallon absoluuttiselle huipulle.

– Tarvitsemme lisää maalintekijöitä, kuten meillä oli 20 vuotta sitten. Mutta siitäkään ei olisi haittaa, jos meillä olisi jokunen todellinen puolustaja.

Lähde: AS


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!