FC Barcelonassa aiotaan olla aktiivisia tammikuun siirtomarkkinoilla. Ainakin, mikäli Sportia on uskominen.

Lehden tietojen mukaan Barca haluaa vahvistaa toppariosastoaan yhden sijaan kahdella pelaajalla. Ensimmäinen voitaisiin hankkia jo tammikuussa ja toinen ensi kesänä.

Sportin mukaan Barcelonan ykkösprioriteetti on tuoda seuraan Yerry Mina, jonka siirtymisestä on tiettävästi tehty sopimus brasilialaisen Palmeirasin kanssa aikaa sitten. Minan setä kritisoi hiljattain voimakkaasti Barcelonan epämääräistä toimintaa pelaajan suhteen (lue lisää tästä). Nyt Sport tietää kertoa, että Mina tuodaan sisään tammikuussa, jos Thomas Vermaelenista päästään eroon.

Mina on 23-vuotias kolumbialainen, joka valittiin viime vuonna Brasilian pääsarjan parhaaksi puolustajaksi.

Ensi kesänä olisi tarkoitus hankkia toinen uusi toppari ikääntyvän Javier Mascheranon seuraajaksi. Sportin mukaan Barcan tähtäimessä ovat Borussia Dortmundin Dan-Axel Zagadou, Lyonin Mouctar Diakhaby ja Napolin Kalidou Koulibaly.

Zagadou on vasta 18-vuotias, ja hän toimii kapteenina Ranskan U19-maajoukkueessa. Nuoresta iästään huolimatta Zagadou on jo Dortmundissa avauksen pelaaja – tosin puolustuksen vasemmalla laidalla eikä topparin tontilla.

Diakhaby, 20, on Zagadoun tavoin nuori ranskalainen. Hän on pelannut tällä kaudella viidessä ottelussa. Roolina on tällä hetkellä toimia Lyonin kolmostopparina.

Koulibaly on kahta muuta kokeneempi ja valmiimpi vaihtoehto. 26-vuotiaan senegalilaisen perässä on liuta muitakin suurseuroja. Napolin ykköstoppari olisi todennäköisesti hyvin kallis hankinta, sillä hänen sopimuksensa ulottuu kesään 2021.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!