Ligue 1:n upporikas mahtiseura PSG mellasti kesällä siirtomarkkinoilla enemmän kuin kukaan muu, sillä se hankki ensin kovalla kohulla Neymarin Barcelonasta ja myöhemmin vielä Kylian Mbappén Monacosta. Ranskalaisnuorukaisen hankintaan sisältyi erikoista kikkailua, sillä Mbappé tuotiin Pariisiin lainalla, johon sisältyy harvinaisen muhkea osto-optio.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Péreziäkin Mbappé-kauppa ihmetyttää. Seurapomo antoi näkemyksensä PSG:stä ja muistakin päivänpolttavista aiheista El Españolin haastattelussa.

– En tiedä, miten he sen tekivät enkä halua kritisoida PSG:n kaltaista ystävyysseuraa. Silti heidänkin on täytettävä Financial Fair Playn pykälät kuten kaikkien muidenkin. Kaiketi he niin tekivätkin, koska siirto meni läpi, Pérez aprikoi.

– Mekin harkitsimme Mbappéa viime vuonna, mutta joukkueemme on riittävän täysi. Mbappé on todella nuori, hänellä on paljon vuosia edessään, ja siksi luulen hänen tehneen hyvän ratkaisun. Hän on tärkeässä seurassa ja vieläpä omassa kaupungissaan.

– Meillä ei ollut juuri nyt paikkaa lupaavalle, mutta hyvin nuorelle pelaajalle. Hän tarvitsi ennemmin PSG:n kaltaisen seuran saadakseen enemmän peliaikaa.

”Zidane maailman paras valmentaja”

Kaikista viime vuosina tekemistään päätöksistä Pérez on erityisen tyytyväinen siihen, että palkkasi Zinedine Zidanen erotetun valmentajan Rafa Benítezin työtä jatkamaan.

– Zidane muutti Real Madridin tulevaisuuden. Voitimme muutamissa kuukausissa Mestarien liigan, Supercupin, seurajoukkueiden MM-kisat, toisen Mestarien liigan ja La Ligan.

– Zidane on ollut ilmiömäinen. Hän tunsi pukukopin, seuran ja kannattajat, ja ammattimaisuudellaan ja omistautumisellaan hän on tehnyt jotain merkittävää. Kellään ei ole enää epäselvyyttä siitä, etteikö Zidane olisi maailman paras valmentaja, Pérez ylistää.

Uusi kausi ei ole kuitenkaan ollut ruusuilla tanssimista, sillä kahdeksasta sarjapelistään Madrid on voittanut vain viisi, ja ero Barcelonaan on venähtänyt viiteen pisteeseen.

– Meillä oli ilmiömäinen elokuu, ja keskityimme kovasti kahteen Supercupiin. Kun vähän höllää, jokin joukkue voikin hakea pisteet Bernabéulta.

– Kukaan ei pidä siitä, mutta on mahdotonta olla viikosta toiseen huipputasolla, pelaten keskiviikkona ja sunnuntaina. Jos helpoimpina pidettyihin otteluihin suhtautuu kevyesti, juuri ne tekevätkin elämästä vaikeita, Pérez kuvailee.

Balella edelleen korkea moraali

Pérez arvioi haastattelussa myös jatkuvista loukkaantumisista kärsineen Gareth Balen tilannetta.

– Joillekin pelaajille vain sattuu asioita, joita emme voi ennalta aavistaa. Kaká esimerkiksi oli Ballon d’Or -voittaja tullessaan ja oli ensimmäisellä kaudellaan ilmiömäinen. Sitten hän loukkasi polvensa MM-kisoissa eikä ollut sen jälkeen enää sama Kaká.

– Balella oli viime vuonna tärkeä leikkaus, joka piti hänet sivussa neljä kuukautta. Kuten Zidane sanoo, kun on joitain kuukausia toimettomana, tarvitsee saman määrän kuukausia tai vähän lisääkin päästäkseen taas yhtä hyvään kuntoon.

– Gareth-parka on hieman turhautunut, mutta hänellä on edelleen korkea moraali. Näemme vielä suuren Garethin, joka on pelannut täällä neljä kautta ja voittanut kai 11 pokaalia, Pérez uskoo.

Espanjan ja Katalonian poliittisesta tilanteestakin Madrid-pomolta kysyttiin.

– En pysty kuvittelemaan Espanjaa ilman Kataloniaa enkä liigaa ilman Barcaa. Siksi en voi vastata johonkin, jota en kykene edes ajattelemaan, Pérez kuittasi.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!