Ensimmäisiä europelejään pelaava ruotsalainen Östersunds FK ei lakkaa hämmästyttämästä. Vasta toista kauttaan Ruotsin pääsarjassa pelaava pikkukaupungin seura pääsi Eurooppa-liigaan länsinaapurin cup-voittajana, eikä ole totisesti ensimmäistä euroseikkailuaan ujostellut.

Östersund pudotti jo karsintavaiheessa jatkosta turkkilaisjätti Galatasaryn, luxemburgilaisen Fola Eschin sekä kreikkalaisen PAOK:in. Kovia päänahkoja siis, mutta lohkovaiheessa tahti on vain hurjistunut.

Kolmen pelatun ottelukierroksen jälkeen Östersund johtaa Eurooppa-liigan lohkoaan seitsemällä pisteellään ja on jo todella tukevasti kiinni jatkopaikassa. Aiemmin olivat kaatuneet Hertha Berlin ja Zorya Luhansk, ja tänään baskiseura Athletic Bilbao sai nöyrtyä tasapeliin Ruotsissa.

Bilbao onnistui tekemään 14. minuutilla Östersundille lohkovaiheen ensimmäisen takaiskumaalin, kun Aritz Aduriz hyödynsi kylmäverisesti maalivahti Aly Keitan karmean virheen. Ruotsalaisten päät eivät kuitenkaan painuneet, vaan vielä tultiin rinnalle ja ohi.

6 - Aritz Aduriz has scored 6 ouf of @Athletic_en's 11 away goals this season in all competitions. Insurance

Kun toista jaksoa oli pelattu seitsemän minuuttia, toi nigerialainen Alhaji Gero Östersundin tasoihin. 12 minuuttia myöhemmin oli Curtis Edwardsin vuoro, ja taululla komeili jo 2-1 -johtolukemat.

Athletic ei ollut kuitenkaan vielä viimeistä sanaansa sanonut, vaan vaihtomies Iñaki Williams toi Adurizin hyvästä syötöstä Bilbaon tasoihin vain hieman ennen täyttä aikaa. Tasapelikin oli joka tapauksessa Östersundilta komea saavutus.

Nimivahva Bilbao oli ottelussa tilastollisesti täysin alakynnessä, sillä laukaukset kohti maalia kirjattiin Östersundin eduksi tylysti 11-4.

Lohkon toisessa ottelussa Zorya Luhansk voitti Hertha Berlinin 2-1 -numeroin. Östersund on seitsemällä pisteellään tukevasti matkalla jatkopeleihin ja hyvältä näyttää kuuden pisteen Zoryankin tilanne. Kaksi pistettä haalinut Athletic tarvitsee kolmesta viimeisestä ottelustaan luultavasti kolme voittoa, jotta jatkopaikka irtoaisi.

Willian Josella huikea ilta

Toinen La Liga -joukkue Real Sociedad oli paremmalla pelipäällä vierailullaan Makedonian Skopjessa. Kotijoukkue Vardar sai taipua tyrmäävin 0-6 -lukemin.

Avausmaalin La Realille teki Mikel Oyarzabal, ja sitten alkoi Willian José -show. Brassi pani pallon maaliin peräti neljä kertaa, ja sai tulla vaihtoon 61. minuutilla (kaksi minuuttia viimeisen maalinsa jälkeen) taatusti tyytyväisenä iltapuhteeseensa. Kuten alla olevasta twiitistä nähdään, Willian José pääsi kovaan seuraan.

Squawka

@Squawka
Willian José is the 4th player in Europa League history to score 4+ goals in a single game.

A. Aduriz (5)
R. Falcao (4)
E. Cavani (4)

Vielä aivan ottelun lopussa laitapuolustaja Alberto De la Bella iski vieraille pelin kuudennen osuman, ja niinpä ”tennislukemat” 0-6 olivat valmiit.

Lohkon toisessa ottelussa Zenit kaatoi Rosenborgin 3-1 ja johtaa lohkoa puhtaalla pelillä. Real Sociedad on kuudella pisteellään kakkosena.

Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!