Kahdella voitolla ilman päästettyjä maaleja Mestarien liiga -taipaleensa aloittanut Barcelona sai keskiviikkona vieraakseen Camp Noulle kreikkalaisen Olympiakoksen. Kaatosateessa pelattu ottelu oli alusta loppuun asti tukevasti Barcan hyppysissä, ja voittolukemat olisivat varmaan olleet isommatkin, jos peli olisi pelattu kokonaan tasamiehityksin.

Barcelonalta oli ottelusta sivussa loukkaantumisen vuoksi Jordi Alba, jonka paikan kentällä otti Lucas Digne.

Ottelun ensimmäinen vartti oli suvereenia Barcelonan hallintaa, mutta maalia kohti palloa ei saatu kertaakaan. Suhteellisen kovia taklauksia nähtiin puolin ja toisin, mutta ainoan varoituksen nappasi Barcelonan Gerard Piqué.

18. minuutilla Barcelona sai maalitilinsä auki – laukomatta edelleen itse kertaakaan kohti maalia. Gerard Deulofeu tavoitteli syötöllä oikealta omiaan, mutta pallo meni maaliin väliin hosuneen kreikkalaistoppari Dimitrios Nikolaoun koivesta. Katsomossa liehuivat Katalonian itsenäisyyttä kannattavat liput.

Kuusi minuuttia myöhemmin edelleen totaalisesti ottelua hallinnut Barcelona pelasi pallon vieraiden maalin ylähirteen. Andrés Iniesta keskitti ja Paulinho puski, mutta numerot eivät muuttuneet.

Barcelona vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiään, ja vain huolimattomuus viimeistelyssä piti pelin numerollisesti tasaisena. Parhaan paikan sai Luis Suárez reilun puolen tunnin kohdalla, mutta vieraiden maalivahti Silvio Proto torjui jaloillaan. Myös Lionel Messi kokeili vuorollaan onneaan.

Kun kellossa oli 41 minuuttia, Barcelona joutui yllättäen miesvajaukselle. Hyökkäyksen tueksi noussut Gerard Piqué ohjasi pirteästi pelanneen kaimansa Deulofeun syötön kädellään maaliin, ja juhli viattomasti 2-0 -osumaa. Tuomari kuitenkin hylkäsi aiheellisesti osuman, ja nosti Piquélle tahallisesta kädellä pelaamisesta tämän toisen varoituksen. Kaikki Camp Noulle saapuneet Barcelonan kannattajat eivät kuitenkaan antaneet ulosajon häiritä.

1 - Gerard Piqué has been sent off for the first time in the #UCL (92 appearances). Accident.

Tauolla Barcelona oli pakotettu vaihtoon Piquén suihkukomennuksen takia, ja Javier Mascherano tuli kentälle hyvin pelanneen Deulofeun paikalle. Miesylivoimalle pääseminen tasoitti ymmärrettävästi hieman puntteja, mutta Olympiakos oli edelleen ottavana osapuolena. Kertaalleen se sai pallon pelattua Barca-maalin edustallekin, mutta hyökkääjä ei aivan ehtinyt palloon.

Reilun tunnin kohdalla oman maalin tehnyt Nikolaou rappasi Messiä keltaisen kortin veroisesti, ja Kirppu pääsi pallon taakse paraatipaikalleen 20 metriin. Kierteinen veto painui muurin yli verkkoon, ja Barca sai hengittää vapautuneemmin. Kun vielä Lucas Digne lisäsi pari minuuttia myöhemmin johdon jo kolmeen maaliin, alkoi peli olla lopullisesti paketissa.

100 - Lionel Messi has scored his 100th goal in European competition (97 in #UCL, 3 in UEFA Super Cup). Landmark.

Hädän päivää Barcelonalla ei missään vaiheessa ollut, mutta nollapeli särkyi lopussa. Olympiakos sai kulmapotkun, ja sen monessakin mielessä illan näkyvin hahmo Nikolaou puski tyylikkäästä pallon verkkoon. Kyseessä oli vieraiden ensimmäinen laukaus tai pusku kohti Barcelonan maalia koko pelissä.

Suvereeni Barcelona jatkaa 3-1 -voittonsa myötä puhtaalla pelillä lohkonsa kärjessä kolme pistettä Juventusta edellä.