Meksikolainen Andrés Guardado saapui Eurooppaan ja Espanjaan jo 10 vuotta sitten, kun Deportivo La Coruña hankki hänet tämän kasvattajaseurasta Atlasista. Deportivossa Guardado pelasi viisi kautta vuosina 2007-2012, ja sitten edessä oli muutto Valenciaan.

Puolentoista Valenciassa lähinnä laitapakkina pelatun kauden jälkeen Guardado siirtyi lainalle Bayer Leverkuseniin ja jatkoi sieltä edelleen Hollantiin ja PSV Eindhoveniin.

Täksi kaudeksi tavallisesti keskikentällä operoiva Guardado palasi Espanjaan, kun Real Betis hankki miehen PSV:stä 2,3 miljoonan euron siirtosummalla. Ja hankinta tuntuu osuneen melkoisen nappiin.

31-vuotias Guardado on antanut seitsemässä pelaamassaan La Liga -ottelussa peräti kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Sillä määrällä hän on Euroopan Top 5 -liigojen syöttötilaston kärjessä yhdessä Manchester Cityn David Silvan kanssa.

Guardadon ja Silvan kintereillä viidessä maalisyötössä on myös nimekästä kalustoa. Viiteen syöttöön ovat pystyneet Manchester Unitedin Henrikh Mkhitarjan, Juventuksen Miralem Pjanic ja PSG:n Neymar.

169-senttisen ”Pikkuprinssin” kuudesta maalisyötöstä kaksi on tullut kulmapotkuista. Seitsemässä ottelussaan Guardado on pelannut yhteensä 512 minuuttia, joten hän on antanut maalisyötön joka 85. minuutti.

Kolmesti MM-kisoissa nähty Guardado on pelannut Meksikon maajoukkueessa 140 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 24 maalia. Maalisyöttöjä Guardadolle on näissä peleissä tilastoitu 29.