Real Madrid tekee joulukuussa seurajoukkueiden MM-turnauksen historiaa, sillä se on ensimmäinen kilpailun puolustava mestari, joka on selviytynyt mukaan kisoihin mestaruuttaan puolustamaan. Tämänvuotinen turnaus pelataan Yhdistyneiden Arabiemiraattien Abu Dhabissa ja Al Ainissa 6.-16. joulukuuta.

Tuttuun tapaan Euroopan ja Etelä-Amerikan Mestarien liigan voittajien ei tarvitse osallistua kilpailun alkukierroksille lainkaan, vaan ne pääsevät suoraan semifinaalivaiheeseen. Näinpä Real Madridkin suorittaa ensiesiintymisensä turnauksessa 13.12. klo 19 Suomen aikaa pelattavassa välierässä. Turnauksen loppuottelu puolestaan pelataan lauantaina 16.12. samaan kellonaikaan.

Turnaukseen osallistuvista seitsemästä joukkueesta on toistaiseksi selvillä vasta neljä. Pohjois- ja Keski-Amerikkaa edustaa meksikolainen Pachuca ja Oseaniaa kilpailun vakiokävijä, vuosikymmenen jokaisessa turnauksessa mukana ollut uusiseelantilainen Auckland City. Isäntämaan mandaatilla turnauksessa pelaa Arabiemiraattien kansallinen mestari Al-Jazira.

Sekin on mahdollista, että kisoissa nähdään mukana myös Barcelona. Ei tosin Katalonian ylpeys FC Barcelona, vaan ecuadorilainen Barcelona SC, joka on mukana Etelä-Amerikan Mestarien liigan Copa Libertadoresin välierävaiheessa. Niin Etelä-Amerikan edustaja kuin myös Aasian ja Afrikan edustajat ovat selvillä marraskuussa.

Turnauksen ottelukaavio arvotaan 9. lokakuuta.

 

Mikäli Real Madrid onnistuu valloittamaan turnauksen toisena peräkkäisenä vuonna, nousisi se kolmella mestaruudellaan Barcelonan rinnalle seurajoukkueiden MM-kisahistorian menestyneimmäksi joukkueeksi.