Argentiinalaiset Diego Simeone ja Eduardo Berizzo ovat tehneet hyvää työtä Atlético Madridin ja Sevillan peräsimessä, sillä joukkueet ovat tällä hetkellä sarjataulukossa sijoilla 2 ja 3. Kolmas argentiinalainen Luis Zubeldía sai kuitenkin ensimmäisenä La Liga -valmentajana kenkää oman joukkueensa Alavésin peräsimestä reilu viikko sitten.

Näillä näkymin Simeonen ja Berizzon ei kuitenkaan tarvitse vastata pitkään kahdestaan La Ligan valmentajaorkesterin argentiinalaisosaamisesta. Argentiinalainen Turu Flores matkustaa nimittäin Kanariansaarille neuvottelemaan Las Palmasin päävalmentajan pestistä.

46-vuotias Turu Flores on Las Palmasille tuttu pelaajana, sillä hän pelasi seuran edustusjoukkueessa kahden kauden ajan vuosina 1996-1998, jolloin Las Palmas palloili Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Floresista tuli kesällä 1996 Segundan kaikkien aikojen kallein pelaajahankinta.

Koska Las Palmasin sarjanousu ei tuolloin onnistunut, siirtyi Flores jatkamaan uraansa Deportivo La Coruñassa. Espanjassa hän viipyi vielä vuoteen 2004 saakka, pelaten Deportivon lisäksi myös Real Valladolidissa, Mallorcassa ja Ciudad de Murciassa. Pelaajauransa Flores päätti norjalaisessa Lynissä vuonna 2007.

Kaksi A-maaotteluakin pelannut Flores pelasi pisimmän ajanjakson kotimaansa Club Atlético Vélez Sarsfieldissä, jonka kanssa hän voitti muun muassa kolme Argentiinan mestaruutta ja yhden Copa Libertadoresin. Hän aloitti valmentajanuransa saman seuran kakkosvalmentajana vuonna 2009, ja sai neljän kauden jälkeen ylennyksen päävalmentajaksi joulukuussa 2013. Pesti kuitenkin päättyi jo vuonna 2014.

Tämän jälkeen Flores valmensi Defensa y Justiciaa keväällä 2015, mutta tehtävä ei kestänyt kuin vajaat kaksi kuukautta ja viisi ottelua. Näistä tuloksena oli yksi sarjapiste. Valmentajakokemusta Floresilla on siis erittäin vähän, mutta aika näyttää, millaisen luotsin Las Palmas Turusta saa.

Las Palmasia alkukauden ajan valmentanut Manolo Márquez jätti oma-aloitteisesti tehtävänsä maanantai-iltana.