Diego Costan nimi on ollut tapetilla alkukesästä lähtien. Costan seuran Chelsean manageri Antonio Conte ilmoitti jo varhain, ettei hänen tämän kauden kokoonpanossaan ole Costalle käyttöä. Costa puolestaan itse julisti hyvissä ajoin haluavansa palata entiseen seuraansa Atlético Madridiin.

Silti siirtosaaga on venynyt ja paisunut kuin purkkapallo. Asiaa ei lainkaan auttanut se, että hyökkääjä-ässä paineli vastoin Chelsean toivetta kotikulmilleen Brasiliaan eikä suostunut näyttäytymään Chelsean harjoitustiloissa. Lopulta Costa kuitenkin palasi Lontooseen, koska Chelsea asetti tämän ehdoksi siirtoneuvotteluille.

Nyt ratkaisu on viimeistä silausta vaille valmis. Marcan mukaan Atlético Madrid ja Chelsea ovat sopineet torstaina Diego Costan siirrosta. Costan siirtosummaksi muotoutuu kiinteät 55 miljoonaa euroa sekä 10 miljoonaa erilaisten menestyspykälien mukaan.

Costan on määrä lentää torstaina Madridiin ja käydä vielä samana päivänä Atléticon lääkärintarkastuksessa. Lauantaina hänet esitellään uusvanhalle kotiyleisölleen Atléticon ottelussa Sevillaa vastaan uudella upouudella Wanda Metropolitanolla.

Costa allekirjoittaa Atléticon kanssa 3,5-vuotisen sopimuksen, joka ulottuu kesään 2021. Ennen tammikuuta Costa ei saa Atléticossa pelata seuralle langetetun siirtokiellon takia.

Päävalmentaja Diego Simeonelle Costan siirto on toiveiden täyttymys, sillä hän oli pyytänyt seurajohdolta nimenomaan Costan ja Vitolon hankintaa. Vitolo siirtyy Costan tavoin Atléticon vahvuuteen tammikuussa, ja viettää sitä ennen syyskauden lainalla Las Palmasissa.