Real Madrid jäi keskiviikkona kolmannen kerran peräkkäin kotikentällään ilman täyttä pistepottia, kun Real Betis haki pääkaupungista 1-0 -voiton. Samalla katkesi Madridin 73 ottelua kestänyt putki, jonka aikana se teki jokaisessa ottelussa vähintään yhden maalin.

Vahvasti Betisin pelissä oli mukana myös Meksikon maajoukkuepelaaja Andrés Guardado. Guardadolle peli ei tullut helppoon paikkaan, sillä hän on ollut muiden meksikolaisten tavoin järkyttynyt Meksikoa tiistaina vavisuttaneesta maanjäristyksestä. Luonnonmullistus on vaatinut tiettävästi ainakin 245 ihmisen hengen, mutta romahtaneiden raunioiden raivaustyöt ovat yhä kesken.

– Voitto Madridista on vähän puudutusainetta päälleni ja sydämelleni maanjäristyksen jälkeen. Nämä ovat todella herkkiä hetkiä maallemme, meksikolaisille ja kaikille, jotka rakastavat Meksikoa, Guardado sanoi liikuttuneena haastattelussa Marcan mukaan.

– Onneksi perheeni asuu melko kaukana maanjäristysalueesta ja he kaikki voivat hyvin.

– Minun oli vaikeaa pitää itseni koossa pelipäivänä. Sain paljon avunpyyntöjä puhelimitse ja viestitse Meksikosta, koska minulla on siellä säätiö, Guardado kertoo.

Jalkapallomaailma on osoittanut myötätuntoa Meksikon maanjäristyksen uhreille, ja monet seurat ja nimekkäät pelaajat ovat jakaneet tukea esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Jälleenrakennustyöhön tarvitaan myös runsaasti rahavaroja, ja tällä saralla erityisen hienon eleen onkin jo tehnyt La Ligan Villarreal.

Villarreal on ehdottanut Meksikon pääsarjaseura Tigresille lokakuun maaottelutauolla pelattavaa ystävyysottelua, jonka tuotto menisi lyhentämättömänä maanjäristyksen uhreille ja heidän perheilleen.