Neljän tappion suoralla vailla tehtyjä maaleja kautensa aloittanut Alavés ehti ensimmäisenä La Liga -seurana vaihtamaan valmentajaa. 36-vuotiaan argentiinalaisen Luis Zubeldían Euroopan valloituksesta ei tullut mitään ainakaan ensimmäisellä yrittämällä, ja Zubeldia palaa assistenttiensa Maximiliano Cuberasin ja Lucas Vivasin kanssa takaisin Argentiinaan.

Toistaiseksi Alavésin harjoituksia johtaa niin ikään Zubeldían taustajoukoissa työskennellyt valencialaislähtöinen Javier Cabello. Uusi päävalmentaja on kuitenkin tarkoitus nimittää pian.

Alavésin ykkösvaihtoehto oli Real Madridissa José Mourinhon kakkosmiehenä ollut ja viime kaudella Middlesbrough’ta valmentanut Aitor Karanka. Alavésin kotikaupungista Vitoriasta kotoisin oleva ja Alavésin junioreissa itsekin pelannut Karanka kuitenkin kieltäytyi pestistä, sillä hänen isänsä – jolla oli niin ikään runsaasti taustaa Alavésista – menehtyi viime viikolla syövän uuvuttamana. Karankalle kieltäytyminen oli jo toinen, sillä Alavés tarjosi hänelle töitä jo kesäkuussa.

Alavésin toinen vaihtoehto oli espanjalaislehdistön mukaan muun muassa Málagaa ja Rubin Kazania valmentanut Javi Gracia, mutta AS kertoo hänenkin kieltäytyneen kunniasta. 47-vuotias Gracia jäi työttömäksi kesäkuussa, kun Rubin Kazan joutui tyytymään Venäjän liigassa vaatimattomaan yhdeksänteen sijaan.

AS tarjoaa seuraavina niminä pestiin tyrkylle 47-vuotiasta Abelardoa sekä Rubén Barajaa. Abelardo päätti peliuransa vuonna 2003 juuri Alavésissa polvivamman seurauksena. Viimeksi hän on valmentanut La Ligasta viime kauden päätteeksi pudonnutta Sporting Gijónia, joka erotti Abelardon tehtävästään tammikuussa.

42-vuotias Rubén Baraja puolestaan muistetaan pelaajana etenkin Valenciasta. Hän edusti myös Espanjaa kahdessa arvoturnauksessa. Rabaja on valmentanut viimeksi Rayo Vallecanoa, josta hän sai potkut helmikuussa.

Alavésilla on muiden La Liga -joukkueiden tapaan edessään kahden ottelun viikko. Keskiviikkona joukkue matkustaa Deportivo La Coruñan vieraaksi ja lauantaina se isännöi Real Madridia.