Espanjan Isco löysi huippuvireen Italiaa vastaan, kun vuoden 2012 EM-finalistit iskivät yhteen MM-karsintaottelussa Santiago Bernabéulla.

Real Madridin keskikenttämies viimeisteli 3–0-voittopelissä kaksi maalia. Myös entinen seurakaveri Álvaro Morata onnistui maalinteossa.

Espanja johtaa G-lohkoa nyt kolmen pisteen erolla Italiaan. Julen Lopeteguin miehistön rasitteena on ainoastaan yksi tasapeli.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen Italiassa oli päättynyt 1–1-pistejakoon, mutta tällä kertaa Espanja tarrasi kiinni pisteisiin jo 13. minuutilla.

Isco pääsi laukomaan vapaapotkua hyvältä etäisyydeltä ja pyssytti pallon vastustamattomasti vasempaan ylänurkkaan. A-maaottelun numero 170 tililleen saanut Gianluigi Buffon oli tolppien välissä voimaton.

Avausmaalin tuonut erikoistilanne tuomittiin, kun Leonardo Bonucci rikkoi niin sanotun valeysin roolissa pelannutta Marco Asensiota.

Iscon toinen osuma tuli tarkalla vasemman jalan kudilla 40. minuutilla. Maaliin johtaneen syötön antoi konkari Andrés Iniesta.

Lopullisen ratkaisun iski Morata 77. minuutilla takatolpalta. Nopean hyökkäyksen suuri sankari oli kuitenkin Sergio Ramos, joka lähti vahvaan nousuun omalta puolustuskolmannekselta ja antoi vielä päätteeksi nappisyötön.

Barcelonan toppari Gerard Piqué ei nauti suurta suosiota Madridin suunnalla, mikä oli havaittavissa myös kansainvälisessä pelissä. Jotkut katsojat hurrasivat miehelle, toiset vihelsivät.

Sen sijaan kentältä viime hetkillä poistunut Isco ja tilalle vaihdettu David Villa saivat yleisöltä loistavan vastaanoton.

MM-karsinta, G-lohko

Espanja – Italia 3–0 (2–0)
1–0 Isco (13 min)
2–0 Isco (40 min)
3–0 Álvaro Morata (77 min)