Kritiikkiä osakseen saaneet Barcelona-pomot Albert Soler ja Robert Fernández selittelivät seuran toimintaa siirtomarkkinoilla lauantain lehdistötilaisuudessa.

Soler korosti, että markkinat ovat muuttuneet merkittävästi lyhyen ajan sisällä ja seuraa on johdettava vastuullisesti. Hän viittasi pelaajien hintojen räjähdysmäiseen nousuun.

– Päätavoitteeni oli olla vaarantamatta seuran pääomaa ja taloudellista kannattavuutta, hän kommentoi Barcelonan verkkosivujen mukaan.

Soler luonnehti siirtomarkkinoita ”hulluiksi”. Hänen mukaansa muut seurat olivat tietoisia Barcelonan kassatilanteesta brasilialaishyökkääjä Neymarin myynnin jälkeen ja tekivät kohtuuttomia vaatimuksia.

– Voisimme olla tänään täällä esittelemässä kahta pelaajaa, jotka olisivat maksaneet meille 270 miljoonaa euroa. Se olisi ollut vastuutonta. Jos niin olisi tapahtunut, silloin todella olisi ollut syytä vaatia meidän eroamme.

Soler vahvisti, että seurajohto sai tietää Neymarin lähdöstä vasta pelaajan ilmoitettua asiasta. Hänen mukaansa brasilialainen teki päätöksensä täysin itsenäisesti.

Lisäksi Solerilta kysyttiin argentiinalaishyökkääjä Lionel Messin sopimustilanteesta. Hänen mukaansa syytä huoleen ei ole, ja avoinna on enää ”protokolla asiakirjojen virallisesta allekirjoittamisesta”.

Fernández sanoi olevansa tyytyväinen nykyjoukkueeseen.