Jääkiekon liigakausi alkaa olla ovella, mutta harvalla liigavalmentajalla on niin läheisiä muistoja huipputason jalkapalloseurojen toiminnasta kuin TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisella.

Kaskinen nimittäin työskenteli FC Barcelonan jääkiekkojoukkueen päävalmentajana 31-vuotiaana nuorena miehenä kaudella 2005-2006. Camp Noun kupeessa Kaskinen marinoitui Hannu Virran kakkosvalmentajaksi TPS:n liigamiehistöön jo seuraavalle kaudelle.

– Asuimme korttelin päästä Camp Noulta, joten kyllä siinä sai maiskutella urheilukulttuuria. Karvat nosti pystyyn jo pelkästään, kun kuuli 100 000 ihmistä huutamassa parvekkeen oven jäätyä auki. Ei tarvinnut edes mennä stadionille, Kaskinen veresti muistojaan Leijonat.comin haastattelussa.

Suomalaiselle jäi Barcelonan vuodesta mieleen se, kuinka hyvin seura piti omistaan huolta, vaikka jääkiekko olikin Kataloniassa hyvin pieni laji.

– Olimme oikeasti osa FC Barcelonaa. Se ylpeys näkyi kaikessa tekemisessä. Jalkapallo oli siellä se pääjuttu, mutta he pitivät huolen myös kaikista amatöörijaostoista. Heille oli tärkeää, että seurassa oli laaja-alainen urheilupohja.

– Meillä oli paljon yhteisiä tilaisuuksia. Toki me kiittelimme paljon, että jalkapallopuoli pitää meistä huolen. Mutta yhtä lailla he kiittelivät meitä – siinä tuli se yhteisöllisyys vahvasti esille. Ei mulla ihan joka päivä ole, mutta joka kuukausi joku Barcan paita päällä. Sen verran ylpeydellä niitä kannan, Kaskinen vakuuttaa.