David Fernández Borbalán lopettaa tuomaroinnin tähän kauteen.
Kokenut 44-vuotias espanjalainen oikeudenjakaja on tuomaroinut La Ligassa jopa 14 vuoden ajan. Almeríalaistuomari on myös tuttu näky kansainvälisissä otteluissa, mutta kaikki päättyy toukokuussa, kun juuri alkanut kausi loppuu.
La Ligan säännöissä on nimittäin kohta, jossa sanotaan, ettei 45-vuotias tai vanhempi tuomari saa tuomaroida enää ammattilaisotteluita. Marca haastatteli Borbalánia illan kamppailun alla.
– Viimeinen kauteni alkaa hienolla ottelulla. Jos olisin voinut itse päättää jonkun ottelun viimeisen kauteni ensimmäiseksi kamppailuksi, olisi se ollut juuri tämä. Kaksi suurta ja historiallista seuraa vastakkain, Borbálan viittasi illan Real Madrid-Valenciaan.
– Olen todella innoissani tästä kaudesta. Toivottavasti en loukkaannu ja pysyn terveenä. Haluan hyvästellä La Ligan parhaalla mahdollisella tavalla.