Kausiennakot 2017/18: Real Madrid – Poikkeuksellisen selvä mestarisuosikki

Viime kausi

Kuten moni muistaakin, sujui Real Madridin viime kausi todella vakuuttavasti. Se juhli La Ligan, UEFA Super Cupin, seurajoukkueiden MM-kisojen ja Mestarien liigan voittoa.

La Ligassa joukkue teki läpi kauden tasaista tulosta. Varsinkin ensimmäisellä puoliskolla tuntui siltä, että joukkue ei häviä millään. Pitkä tappioton putki venyi lopulta niinkin hurjaksi, että Real Madrid hävisi kauden ensimmäisen ottelunsa vasta 15.1.2017 eli kauden puolivälin jälkeen. Kyseisen tappion aikaan Zinédine Zidanen miehistöllä oli kauden vaikein pelillinen ja tuloksellinen aikakausi. La Ligassa pistemenetyksiä ei nihkeydestä huolimatta tullut montaa, mutta heikko pelaaminen aiheutti putoamisen Celta Vigolle Copa del Reyssä yhteismaalein 3-4. Cup olikin ainoa kilpailu, johon madridilaiset viime kaudella osallistuivat, mutta eivät voittaneet.

Viime kaudella Real Madridin huikeiden tulosten suurin yksittäinen tekijä oli materiaalin leveys. Se pelasi kovassa otteluruuhkassa useita pelejä niin sanotulla ”B-joukkueella”, muttei siltikään kärsinyt yllättäviä pistemenetyksiä. Rotaation ansiosta tärkeissä otteluissa ”A-joukkue” pääsi pelaamaan akut latautuneina ja tulokset olivat sen mukaisia. Koko La Liga -kauden aikana madridilaisseura hävisi ainoastaan kolme ottelua ja tasapelejäkin kertyi vain kuusi.

Aikaisemmista kausista poiketen Real Madridin tehot jakautuivat tasaisesti koko joukkueelle. Cristiano Ronaldo teki toki jälleen eniten sarjamaaleja (25), mutta tällä kertaa hänen osuutensa joukkueen maaleista oli ”vain” 23,5 prosenttia. Tämä kertoo jälleen joukkueen huimasta materiaalin leveydestä.

Tärkein pelaaja – Cristiano Ronaldo

CARDIFF, WALES - JUNE 03: Cristiano Ronaldo of Real Madrid celebrates after the UEFA Champions League Final between Juventus and Real Madrid at National Stadium of Wales on June 3, 2017 in Cardiff, Wales. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Kuva: Getty

Real Madridista on tällä hetkellä todella vaikea nostaa esiin ketään yksilöä. Joukkueen fantastiset tulokset ovat nimenomaan perustuneet koko miehistön panokseen. Jos kuitenkin on pakko yksi pelaaja valita, olisi se Cristiano Ronaldo. Moni voi pitää valintaa todella odotettuna, mutta se ei ole niin selvä kuin voisi luulla. Portugalilaisen pelaaminen oli viime kauden ensimmäisinä kuukausina todella vaikeaa. Hän teki usein todennäköisyyksien kannalta vääriä ratkaisuja, tuli helppoja pallon menetyksiä, syöttövirheitä ja ruutikin oli kosteampaa, kuin mihin hänen kohdallaan oli totuttu.

Zidane kuitenkin keksi pelaajan uudelleen. Hän alkoi lepuuttaa häntä ennakkoon helpoissa peleissä ja myös muutti hieman hänen rooliaan hyökkäyspäässä. Ronaldo lähti edelleen hyökkäyksiin kentän vasemmalta laidalta, mutta nyt mies liikkui hyökkäyksen edetessä keskustaan ja pelasi pelin tietyissä vaiheissa keskushyökkääjän roolissa.

Loppukauden huimat otteet tärkeissä otteluissa olivat niin kovia näyttöjä, että tähän osioon ei voinut valita ketään muuta, vaikka Real Madridin pelaaminen ei olekaan niin Ronaldo-riippuvaista kuin joskus aiemmin.

Valmennus

Kun Zinédine Zidane valittiin Real Madridin päävalmentajaksi Rafael Benitezin lyhyen, mutta synkän aikakauden jälkeen, moni epäili, että entinen pelaajasuuruus ei ole oikea henkilö saamaan joukkueen pelaamista takaisin raiteilleen. Ranskalaisvalmentaja on hiljentänyt epäilijänsä parhaalla mahdollisella tavalla, eli voittamalla lähes kaiken mahdollisen.

Zidanen Real Madridin suurin vahvuus viime kaudella oli kokonaisvaltainen pelaaminen, johon koko joukkue osallistui. Se pystyy luomaan maalipaikkoja nopeilla vastahyökkäyksillä, murtautumaan lyhytsyötöillä keskisektorilta, aiheuttamaan vaaraa keskityksillä ja myös käyttämään erikoistilanteet hyödyksi hyvällä prosentilla.

Zidane ei ole ainoastaan saanut Los Blancosin peliä toimimaan, vaan hän on myös palauttanut rauhan pukukoppiin. Benitezin aikakaudella joukkueen olemuksesta paistoi, ettei henki ole lähelläkään optimaalista, mutta tuo tilanne on kääntynyt lähes täysin päälaelleen.

Arvio

Sija: 1

Real Madridin runko on pysynyt muutamia siirtoja lukuun ottamatta samana kuin viime kaudella. Jo pelkästään tämänkin takia on helppo sanoa, että joukkue on ennakkosuosikki La Ligan mestariksi myös kaudella 2017-18.

Siinä missä madridilaisten pahimmalla kilpailijalla Barcelonalla on uusi valmentaja ja vaihtuvuutta pelaajissa, pääsee Real Madrid heti kauden alusta jatkamaan siitä, mihin se viime kaudella jäi. Heidän ei tarvitse alkaa sisäistää mitään uutta, vaan joukkueen peli tulee olemaan melko rutiininomaista jo kauden ensimmäisestä pelistä lähtien.

Jos jokin asia voi huolestuttaa etukäteen madridilaisten kannattajia, niin vähäiset vaihtoehdot keskushyökkääjäksi ja oikeaksi laitapuolustajaksi. Muilla pelipaikoilla sillä on varaa peluuttaa kakkos- tai kolmosvaihtoehtojaan, mutta ainoa puhdas kärkipelaaja Karim Benzeman lisäksi on nuori Borja MayoralDani Carvajalille puolestaan ei edes ole korvaajaa, jonka ykköspelipaikka olisi oikea laitapuolustaja. Hänen loukkaantuessa vaihtoehtoina on joko nostaa nuori pelaaja kuten Achraf Hakimi Real Madrid Castillasta tai peluuttaa jotain puolustuspään pelaajista hieman normaalista poikkeavalla pelipaikalla.

Näistä pienistä kysymysmerkeistä huolimatta uskomme, että Real Madrid juhlii La Ligan mestaruutta myös keväällä 2018.

Tiesitkö: Vaikka Zinédine Zidane on valmentanut Real Madridia vasta hieman yli 1,5 kautta, hän on jo nyt joukkueen menestyksekkään historian kolmanneksi eniten pokaaleja voittanut valmentaja yhdessä Vicente del Bosquen kanssa.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
-Thibaut CourtoisMVMaalivahti11.05.1992
1Keylor NavasMVMaalivahti15.12.1986
13Kiko CasillaMVMaalivahti2.10.1986
5Raphaël VaraneKPToppari25.4.1993
4Sergio RamosKPToppari30.3.1986
6Nacho FernándezKPToppari18.1.1990
3Jesús VallejoKPToppari5.1.1997
12MarceloVPVasen laitapuolustaja12.5.1988
23Sergio ReguilónVPVasen laitapuolustaja16.12.1996
2Dani CarvajalOPOikea laitapuolustaja11.1.1992
19Álvaro OdriozolaOPOikea laitapuolustaja14.12.1995
14CasemiroPKKPuolustava keskikenttä23.2.1992
18Marcos LlorentePKKPuolustava keskikenttä30.1.1995
8Toni KroosKKKeskikentän keskusta4.1.1990
10Luka ModrićKKKeskikentän keskusta9.9.1985
24Dani CeballosKKKeskikentän keskusta7.8.1996
37Federico ValverdeKKKeskikentän keskusta22.07.1998
22IscoHKKHyökkäävä keskikenttä21.4.1992
20Marco AsensioVHVasen laitahyökkääjä21.1.1996
28Vinícius JúniorVHVasen laitahyökkääjä12.07.2000
11Gareth BaleOHOikea laitahyökkääjä16.7.1989
17Lucas VázquezOHOikea laitahyökkääjä1.7.1991
9Karim BenzemaKHKeskushyökkääjä19.12.1987
7Mariano DíazKHKeskushyökkääjä1.8.1993

Pelaajasiirrot – lähteneet

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Álvaro Morata (Chelsea)
Keskushyökkääjä, 24-vuotias

Real Madrid on viime vuosina tehnyt lähinnä viisaita liikkeitä pelaajamarkkinoilla. Moratan suhteen seura ei kuitenkaan ole oikein tiennyt, mitä tehdä. Kolme vuotta sitten Morata myytiin Juveen, josta hänet ostettiin takaisin vuosi sitten. Karim Benzema pysyi edelleen ykköskärkenä, mikä turhautti Moratan. Espanjalainen olisi voinut olla hyvä manttelinperijä ikääntyvälle Benzemalle, mutta nyt hänet myytiin Chelseaan. Real toki teki tuhdin voiton, mutta nyt keskushyökkääjän tontti on taas ongelma.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Danilo (Manchester City)
Oikea laitapuolustaja, 26-vuotias

Danilosta povattiin kovan luokan tekijää, kun hänestä maksettiin Portolle 31,5 miljoonaa euroa kaksi vuotta sitten. Danilo ei missään vaiheessa kehittynyt sille tasolle, että hän olisi kyennyt aidosti uhkaamaan Dani Carvajalin tai Marcelon paikkoja avauksessa. Toisaalta Danilo oli kohtuullisen varma tuuraaja, jonka saattoi asettaa tarvittaessa kummalle tahansa laitapuolustajan paikalle. Mies myytiin Man Cityyn 30 miljoonalla, ja nyt Carvajalilta puuttuu varamies.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

James Rodríguez (Bayern München)
Hyökkäävä keskikenttä, 26-vuotias

Kolme vuotta sitten Realiin 75 miljoonan euron kaupassa siirtynyt James oli oikeastaan viimeinen ”hullu” siirto. Ostettiin näyttävä pelaaja ja maksettiin isosti. James on kyllä näyttävä ja tietyillä pelin osa-alueilla erinomainen, mutta kokonaisvaltaisesti hän ei missään vaiheessa ole sopinut Realin palapeliin. Väliaikaisratkaisuna mies lainattiin pariksi vuodeksi Bayern Müncheniin. Real saa lainan aikana edes osan (10 miljoonaa) siirtokorvauksesta takaisin.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Mariano Díaz (Lyon)
Keskushyökkääjä, 23-vuotias

Nostettiin vuosi sitten Castillasta Realin ykkösjoukkueeseen. Sai vastuuta lähinnä Copa del Reyssä. Myytiin nyt Lyoniin kahdeksalla miljoonalla eurolla. On muuten aloittanut huimasti Ranskassa. Kauden kahteen ensimmäiseen peliin tehnyt jo kolme maalia.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Diego Llorente (Real Sociedad)
Toppari, 23-vuotias

Toinen Castillasta ponnistanut pelaaja, jonka rahkeet eivät ihan riitä Realin ykkösjoukkueeseen. Pelasi toissa kauden lainalla Rayo Vallecanossa ja viime kauden Málagassa. Osoitti olevansa La Liga -tason pelaaja. Real Sociedad sai kuuden miljoonan euron kaupassa Llorentesta kelpo pelimiehen.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Burgui (Alavés)
Vasen laitahyökkääjä, 23-vuotias

Seuraava Castillan ”tuotos”. Toissa kausi lainalla Espanyolissa, viime kausi Sporting Gijónissa. Laitahyökkääjäksi tehoja pitäisi saada runsaasti lisää. Sitä toivoo myös Alavés, joka osti Burguin kolmella miljoonalla eurolla.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Pepe (Besiktas)
Toppari, ilmainen

Pepe-saaga alkoi jo saada hieman rumia piirteitä loppukeväästä. Kokenut toppari sanoi moneen otteeseen odottavansa Realilta jatkosopimustarjousta ihan loppuun asti. Real tiettävästi olisi voinut tarjota vuoden sopimusta, mutta Pepe halusi kahden vuoden jatkon. Lopulta Pepe syytti Realia siitä, ettei seura hoitanut tilannetta kovin hyvin. Oli miten oli, nyt on komea La Liga -ura takana ja taival jatkuu Turkissa.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Fábio Coentrão (Sporting Lissabon)
Vasen laitapuolustaja, 29-vuotias

Loukkaantumisaltis Coentrão on Realin viime vuosien suurimpia huteja siirtomarkkinoilla. Kuusi vuotta sitten vasemman laidan pelaajasta maksettiin 30 miljoonaa euroa. Vastuuta tuli alkuvaiheessa jonkin verran, mutta viime vuosina ei käytännössä lainkaan. Pelasi toissa kauden lainalla Monacossa, nyt lainattiin Sporting Lissaboniin.

 

tuntematonRubén Yáñez (Getafe)
Maalivahti, 23-vuotias

Real Madridin oma kasvatti sai edustusjoukkueessa vyölleen yhden ottelun. Lähti hakemaan vauhtia La Ligan nousijajoukkue Getafesta, joka lainasi miehen vast ikään sarjaporrasta alemmas.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Theo Hernández (Atlético Madrid)
Vasen laitapuolustaja, 19-vuotias

Tavanomaisesta poikkeava pelaaja sikäli, että hankittiin 30 miljoonalla eurolla Atléticosta, jonka edustusjoukkueessa ei ehtinyt pelata peliäkään. Pidetään kuitenkin erittäin lupaavana. Alla on nappiin mennyt lainakausi Alavésissa. Kysymys kuuluu: kannattiko tämä Realin kannalta? Siirto rikkoi Realin ja Atletin välisen herrasmiessopimuksen, jonka mukaan seurat eivät tavoittele toistensa pelaajia. Jää nähtäväksi, kauanko tulehtuneiden välien korjaamisessa kestää.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Dani Ceballos (Real Betis)
Keskikentän keskusta, 20-vuotias

Hyvin johdonmukainen hankinta viime vuosien Realilta. Nuori, lupaava, taitava. Ei älytöntä siirtosummaa, vaan nykymarkkinoihin suhteutettuna itse asiassa melko maltillinen (17 miljoonaa euroa) korvaus. Tällä kaudella tuskin saa vielä merkittävästi peliaikaa, mutta Luka Modricilla ei ole enää montaa vuotta jäljellä. Ceballosia ajettaneen siihen rooliin.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Jesús Vallejo (Eintracht Frankfurt, palasi lainalta)
Toppari, 20-vuotias

Kaksi vuotta sitten Real Zaragozasta hankittu Vallejo pelasi viime kauden lainalla Eintracht Frankfurtissa. Nyt palaa Realiin ja luvassa on nelostopparin rooli. Korvaa siis kokoonpanossa Pepen. Edellä nokkimisjärjestyksessä ovat tässä vaiheessa Sergio Ramos, Raphaël Varane ja Nacho.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Marcos Llorente (Alavés, palasi lainalta)
Puolustava keskikenttä, 22-vuotias

Jälleen yksi Castillasta noussut lupaava pelaaja. Löi itsensä läpi viime kaudella lainalla Alavésissa. Oli jopa koko sarjan parhaita puolustavia keskikenttäpelaajia. Realissa ei saa samanlaista roolia kuin Alavésissa, vaan tyytyminen on Casemiron tuuraajan tonttiin.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Borja Mayoral (Wolfsburg, palasi lainalta)
Keskushyökkääjä, 20-vuotias

Oma kasvatti, joka pelasi viime kauden lainalla Wolfsburgissa. 19 bundesliigaottelussa syntyi vain kaksi maalia, mutta sai toisaalta pelistä toiseen vain jämäminuutteja (yhteensä 374). Saanee Realissa vähän vahingossakin melko ison roolin, sillä puhtaita keskushyökkääjiä joukkueessa on vain Karim Benzema. Toki Cristiano Ronaldo pelannee sentterinä ennemmin kuin Mayoral.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää