[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Sevillan viime kausi oli lähtökohtiin nähden positiivinen, vaikka keväällä tapahtunut romahdus vei silloiselta Jorge Sampaolin ryhmältä kolmossijan ja Mestarien liigan puolivälieräpaikan.

Sevillan lähtökohdat viime kauteen olivat hankalat. Joukkue muuttui valtavasti kesän aikana. Unai Emery lähti valmennusryhmänsä kanssa PSG:hen ja yli puolet seuran pelaajamateriaalista vaihtui.

Andalusialaiset rekrytoivat Sampaolin seuran peräsimeen Emeryn korvaajaksi. Kyseessä oli rohkea valinta, koska luvassa oli Sampaolin ensimmäinen kausi Euroopassa. Syyskausi sujui kuitenkin yli odotuksien. Haluamansa pelaajat joukkueeseensa saanut Sampaoli luotsasi Sevillan historiansa parhaimpaan syyskauteen. Sevilla oli jopa Barcelonan edellä sarjassa, kun puolet peleistä oli pelattu. Sitä ei osannut odottaa kukaan siinä vaiheessa, kun Sampaoli julkistettiin Sevillan uutena päävalmentajana Pizjuánin lehdistösalissa.

Kauden toinen puolisko oli kuitenkin suuri pettymys. Tammikuun alussa Real Madrid pudotti Sevillan Copasta ja kahta kuukautta myöhemmin Leicester teki saman tempun Sampaolin ryhmälle Mestarien liigassa. Siitä alkoi syöksykierre, jota Sampaoli ei kyennyt pysäyttämään missään vaiheessa.

Atlético kampesi itsensä yhdeksän pisteen takamatkalta Sevillan edelle vain muutaman viikon aikana ja Sampaoli poistui seurasta vain yhden kauden jälkeen Argentiinan maajoukkuevalmentajan pestiin.

Sampaolin vuosi Sevillassa oli värikäs, johon sisältyi loistavia ja surkeita hetkiä. Argentiinalaisluotsi jätti seuraan saapuneelle Eduardo Berizzolle kuitenkin varsin hyvät lähtökohdat.

Sevilla on nimittäin otteluparin päässä Mestarien liigan lohkovaiheesta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502754912427{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Jesús Navas

[/vc_column_text][vc_column_text]

SEVILLE, SPAIN - OCTOBER 04: Jesus Navas of Sevilla (R) celebrates scoring the opening goal during the La Liga match between Sevilla and Real Madrid at the Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on October 4, 2009 in Seville, Spain. (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Sevilla on murrostilassa. Seura menetti Vitolon ja Vicente Iborran, jotka olivat Sevillan henkisiä johtajia. Se saattaa olla yksi syy Jesús Navasin paluuseen.

Miksi? Siksi, koska Navas on Sevilla. Vikkelä ja pienikokoinen Navas on seuran kasvatti, joka edusti Sevillan ykkösmiehistöä kymmenen vuoden ajan ennen siirtoaan Cityyn. Navasin City-sopimus päättyi kesällä, eivätkä osapuolet halunneet tehdä jatkosopimusta.

Navas halusi palata vain ja ainoastaan kotiinsa, jossa häntä otettiin vastaan kuin kuningasta. Navas ei ole välttämättä alkavalla kaudella Sevillan tärkein yksilö kentällä, mutta sen ulkopuolella laituri edustaa sinisillä silmillään koko Sevillismoa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Eduardo Berizzo sopii alustavasti loisteliaasti Sevillan peräsimeen. Jorge Sampaolin tapainen argentiinalaisluotsi on hyvin vaativa, aggressiivinen ja hyökkäävän jalkapallon suuri ystävä.

Celtassa hienoa työtä vuosien saatossa tehnyt 47-vuotias luotsi haki uusia tuulia uralleen ja päätyi lopulta – odotetusti – Sevillaan. Sevillassa Berizzolla on käytössään parempi kokoonpano, suurempi seura ja mahdollisesti myös Mestarien liigan lohkopaikka. Tosin Sevillassa paineet ovat myös huomattavasti Celtaa korkeammalla tasolla ja tulosta on tultava käytännössä välittömästi.

Berizzo mitataan heti kauden ensimmäisissä otteluissa, kun Sevilla pelaa Mestarien liigan playoff-vaiheessa koko kauden tärkeimmät ottelunsa. Sevillalle olisi suuri epäonnistuminen tippua playoff-vaiheessa, sillä se saattaisi merkitä avainpelaajien poistumista juuri siirtoikkunan loppuhetkillä. Siihen Sevillalla ei ole varaa, mutta Berizzo on ennenkin osannut käsitellä paineita.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sevillan pelaajamateriaali on muuttunut jälleen valtavasti kesän aikana, jonka takia yhteispelin hiominen huippuunsa ottaa aikaa. Jos Luis Muriel todistaa olevansa seurahistorian suurimman siirtosumman arvoinen, niin Sevillalla on edessään hieno kausi.

Joukkueen materiaali on sarjan kärkipäätä, eikä Sevillalla pitäisi olla suuria ongelmia päästä neljän joukkoon. Sevilla on äärimmäisen vahva kotijoukkue, mutta seuran pitäisi onnistua raapimaan täysiä pistepotteja myös vieraskentiltä. Jos se onnistuu ja Sevillan pelaajamateriaali hitsautuu nopeasti yhteen, on vain taivas rajana. Uhkakuvat ovat kuitenkin esillä, sillä mahdollinen epäonnistuminen Mestarien liigan playoff-kierroksella voi näkyä ikävällä tavalla Sevillan otteissa alkukaudella.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Sevilla maksoi Sampdorialle 20 miljoonaa euroa Luis Murielista. Siirtosumma rikkoi helposti Sevillan entisen ennätyksen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=38 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Vicente Iborra (Leicester)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 29-vuotias

Yehven Konoplyanka (Schalke)
Vasen laitahyökkääjä, 27-vuotias

Adil Rami (Marseille)
Toppari, 31-vuotias

Mariano (Galatasaray)
Oikea laitapuolustaja, 31-vuotias

Sebastián Cristóforo
Keskikentän keskusta, 23-vuotias

Benoit Trémoulinas (ilman seuraa)
Vasen laitapuolustaja, 31-vuotias

Juan Muñoz (Almeria, laina)
21-vuotias, keskikentän keskusta

Stevan Jovetic (laina päättyi)
Hyökkääjä, 27-vuotias

Samir Nasri (laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 30-vuotias

Luciano Vietto (laina päättyi)
Hyökkääjä, 23-vuotias

Matías Kranevitter (laina päättyi)
Puolustava keskikenttäpelaaja

Vitolo (Atlético Madrid, siirtyy 1. tammikuuta 2018)
Vasen laitahyökkääjä, 27-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Luis Muriel (Sampdoria)
Hyökkääjä, 26-vuotias

Simon Kjaer (Fenerbache)
Toppari, 28-vuotias

Nolito (Manchester City)
Vasen laitahyökkääjä, 30-vuotias

Éver Banega (Inter)
Keskikentän keskusta, 29-vuotias

Guido Pizarro (Tigres)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 27-vuotias

Sébastien Corchia (Lille)
Oikea laitapuolustaja, 26-vuotias

Jesús Navas (Manchester City)
Oikea laitahyökkääjä, 31-vuotias

Juan Muñoz (laina päättyi)
Keskikentän keskusta, 21-vuotias

Yehven Konoplyanka (laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 27-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]