[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Betisin viime kausi oli sekamelska. Kauteen lähdettiin kovin odotuksin. Seura oli hankkinut useita nimekkäitä pelaajia ja nimitti Gus Poyetin peräsimeensä. Mikään ei kuitenkaan toiminut missään vaiheessa.

Betis antoi lopulta Poyetille kenkää marraskuun puolivälissä, kun seura oli vain muutaman pisteen päässä putoamisviivasta. Tilalle tullut Víctor Sánchez sai muutettua tilanteen vain hetkeksi, mutta sen jälkeen Betis palasi haluttomaksi ja ideattomaksi ryhmäksi ilman minkäänlaista pelitapaa.

Lopulta Betis sijoittui sarjassa viidenneksitoista. Se on Betisin kaltaiselle seuralle puhdas farssi. Betis on valtava seura Espanjassa ja seuralla on Sevillaa enemmän kausikorttilaisia ja kannattajia kaupungissa. Sitä ei välttämättä helpolla uskoisi, kun katsoo seurojen menestyskäyröjä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502752995526{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Víctor Camarasa

[/vc_column_text][vc_column_text]

VIGO, SPAIN - FEBRUARY 02: Theo Bongonda of Celta de Vigo competes for the ball with Victor Camarasa of Alaves during the Copa del Rey semi-final first leg match between Real Club Celta de Vigo and Deportivo Alaves at Municipal de Balaidos stadium on February 02, 2017 in Vigo, Spain. (Photo by Octavio Passos/Getty Images)
(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

Víctor Camarasa oli viime kaudella yksi La Ligan parhaista pelaajista roolissaan. Keskikenttäpelaaja teki loistavaa työtä Alavésin paidassa ja oli yksi suurimmista syistä seuran viime kauden menestykseen.

Kauden jälkeen Levanteen lainaltaan palannut Camarasa siirtyi Betisiin vain viidellä miljoonalla eurolla. Se on sellainen hinta, josta voidaan puhua ryöstönä. Camarasa on todennäköisesti dominoi tälläkin kaudella – tosin Betisin väreissä.

Viime kaudella Alavésin keskikenttä oli varsin yksipuolinen, mutta tällä kaudella Camarasa saa Betisissä hyvin taitavat, monipuoliset ja laadukkaat keskikenttäpelaajat vierelleen. Se auttaa Camarasaa kehittymään entistä enemmän ja muutaman vuoden päästä joku suurseura hankkinee valencialaisen kovalla summalla. Se ei ole mahdottomuus – päinvastoin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Quique Setién oli hyvin mielenkiintoinen nimitys Betisin seurajohdolta. Setiéniä pidettiin pitkän aikaa koko sarjan sensaatioluotsina, kun valmentaja oli Las Palmasin peräsimessä ja saarelaisjoukkue pelasi mahtavaa jalkapalloa.

Setién luottaa hyvin vahvasti pelitapaansa, joka on hyvin pallonhallintavoittoista. Se ei tule varmastikaan muuttumaan Betisissä mihinkään.

Las Palmasin kevätkausi meni täysin penkin alle, koska Setién ja Las Palmas eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Setién ilmoitti hyvissä ajoin, ettei aio jatkaa seuran peräsimessä alkavalla kaudella. Ilmoituksensa jälkeen kentällä Las Palmasista huokui haluttomuus ja aneemisuus, jonka vuoksi eurosijoitushaaveet jäivät nimenomaan haaveiksi.

Sellaista ongelmaa Betis ei tule ainakaan tällä kaudella kohtaamaan, koska Setién on hyvin motivoitunut uudesta projektistaan ja yllättyikin pelaajiensa motivaatiosta harjoituskaudella.

– Pelaajani eivät ole koskaan harjoitelleet näin kovaa ja tällaisella asenteella harjoituskaudella. Pelaajat ovat äärimmäisen motivoituneita ja se on loistava merkki, Setién totesi heinäkuussa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Betisissä on valtavasti potentiaalia. Quique Setiénin valmentama vihervalkopaitaryhmä on monien mielestä jopa alkavan kauden mielenkiintoisin espanjalaisjoukkue.

Useita laadukkaita hankintoja, uudistunut stadion ja seurahistorian kausikorttiennätys. Mikä voisi mennä pieleen? Niinpä, sepä juuri kuten viime kaudella. Nimittäin liika muuttuvuus ottaa aina aikaa, että projekti alkaa rullaamaan odotetusti. Uusi valmentaja valmentaa joukkuetta, jonka pelaajamateriaali on kohdannut suorastaan valtavan muutoksen kahden kuukauden aikana.

Betisille kävi juuri niin vuosi sitten. Gus Poyet saapui seuran peräsimeen ja sai seurajohdon hankkimaan valtavasti uusia pelaajia. Mikään ei toiminut ja lopulta uruguaylaisluotsi sai kenkää syyskauden lopulla. Korvaajaksi tullut Víctor Sánchez sai potkut hieman ennen sarjakauden päätöstä. Betis ei toiminut missään vaiheessa viime kaudella.

Tällä kaudella seurajohto on hankkinut järkevämmin pelaajia, jonka vuoksi Betis voi saavuttaa käytännössä mitä tahansa. Paikka Eurooppa-liigaan ei ole mahdotonta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Betis sai viimein valmiiksi pitkään kestäneen stadionremonttinsa. Täysin uudistettu Villamarín on tällä hetkellä yksi maan moderneimmista jalkapallonäyttämöistä.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=35 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Dani Ceballos (Real Madrid)
Keskikentän keskusta, 21-vuotias

Cristiano Piccini (Sporting Lissabon)
Oikea laitapuolustaja, 24-vuotias

Petros (São Paulo)
Keskikentän keskusta, 28-vuotias

Fransisco Portillo (Getafe)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 27-vuotias

Jonas Martin (Strasbourg)
Keskikentän keskusta, 27-vuotias

Dani Pachecho (Getafe)
Vasen laitahyökkääjä, 26-vuotias

Bruno González (Getafe)
Toppari, 27-vuotias

Álvaro Cejudo (Western Sydney)
Oikea laitahyökkääjä, 33-vuotias

Alex Alegría (Levante)
Keskushyökkääjä, 24-vuotias

Manu Herrera (Osasuna)
Maalivahti, 35-vuotias

Álex Martínez (Granada)
Vasen laitapuolustaja, 26-vuotias

Rubén Castro (Zhicheng)
Keskushyökkääjä, 36-vuotias

Rubén Pardo (laina päättyi)
Keskikentän keskusta, 24-vuotias

Ryan Donk (laina päättyi)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 31-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502793339792{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Ryad Boudebouz (Montpellier)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 27-vuotias

Victor Camarasa (Levante)
Keskikentän keskusta, 23-vuotias

Cristian Tello (Barcelona)
Vasen laitahyökkääjä, 25-vuotias

Sergio León (Osasuna)
Keskushyökkääjä, 28-vuotias

Zouhair Feddal (Alavés)
Toppari, 27-vuotias

Andrés Guardado (PSV Eindhoven)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 30-vuotias

Javi Garcia (Zenit)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 30-vuotias

Antonio Barragán (Middlesbrough. laina)
Oikea laitapuolustaja, 30-vuotias

Jordi Amat (Swansea, laina)
Toppari, 25-vuotias

Felipe Gutiérrez (Internacional, laina)
Keskikentän keskusta, 27-vuotias

Rubén Castro (laina päättyi)
Keskyshyökkääjä, 36-vuotias

Dani Pachecho (laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 26-vuotias

Fabián Ruiz (laina päättyi)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 21-vuotias

Fransisco Portillo (laina päättyi)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 27-vuotias

Didier Digard (laina päättyi)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 30-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]