[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Málagan viime kausi oli todella epätasainen. Seura vaihtoi valmentajaa jopa kolmeen otteeseen, eikä lopulta kukaan onnistunut tuomaan sen konkreettisempaa menestystä. Keväällä seuran peräsimeen saapunut Míchel sai nostettua pelaajiston itseluottamusta, mutta otteet kentällä jättivät toivomisen varaa.

Málagan ongelmat eivät kuitenkaan liity ainoastaan otteisiin kentällä, vaan myös johtoportaaseen. Seuran presidentti Abdullah al Thani uhkailee julkisesti tietyin väliajoin lähtevänsä seurasta lopullisesti, joka aiheuttaa aina pienoisen paniikinpoikasen kannattajien ja pelaajien keskuudessa.

Sandro kannatteli välillä yksinään Málagaa reppuselässään, kun kanarialaiskärki iski tärkeitä voittomaaleja otteluissa, joissa Málaga oli ollut todellinen altavastaaja ja pelannut kerrassaan surkeasti. Nyt Sandroa ei enää ole, jonka vuoksi Málagan jo ennalta varsin olematon hyökkäyspeli pitäsi rakentaa pelitavoiltaan aivan uusiksi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502576041274{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Borja Bastón

[/vc_column_text][vc_column_text]

during the Premier League match between Swansea City and Arsenal at Liberty Stadium on January 14, 2017 in Swansea, Wales.
Kuva: Getty Images

Borja Bastón palasi La Ligaan vuoden tauon jälkeen. Kookas kärki siirtyi Atléticosta viime kesänä 18 miljoonalla eurolla Swanseaan, mutta jäi valioliigaseurassa täysin Fernando Llorenten varjoon. Atlético-kasvatti kärsi loukkaantumisista, eikä päässyt missään vaiheessa sarjaan sisään.

Málagassa Borjalla on tiedossa valtavasti vastuuta. Hyökkääjä on todistanut pystyvänsä ampumaan läjäpäin täysosumia La Ligassa, jonka vuoksi Málaga teki hyvää bisnestä Borjan lainasopimuksen suhteen.

Borjaa pidetään niin sanottuna mielialapelaajana. Kuiva kausi saattaa kestää kuukausia, jos maaleja ei synny ja otteet eivät ole odotetulla tasolla. Tosin tässäkin asiassa löytyy kääntöpuoli. Kun Borja tekee maaleja ja peli sujuu, on väkivahvaa maalintekijää käytännössä mahdoton pysäyttää.

Borjalta odotetaan alkavalla kaudella Sandron korvaamista. 21-vuotias hyökkääjä iski viime kaudella Málagalle sarjassa 14 maalia ja lähti kuudella miljoonalla eurolla Evertoniin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Míchel on vanhan koulukunnan luotsi. 54-vuotias madridilaisvalmentaja liittyi Málagaan keväällä, kun Gato Ramírez sai potkut. Míchel onnistui piristämään seuran surkeaa ilmapiirin ja Málaga olikin luotsin alaisuudessa parhaimmillaan jopa neljän ottelun voittoputkessa kaadettuaan esimerkiksi Barcelonan.

Míchelin pitää kuitenkin tehdä aikamoisia ihmetekoja alkavalla kaudella, jos Málaga meinaa taistella edes näennäisesti europaikoista. Tällä hetkellä se näyttää mahdottomalta tavoitteelta ja todennäköisesti myös Míchel tietää sen.

Míchel kommentoi julkisesti pettyneenä heinäkuussa Málagan siirtopolitiikkaa, kun seura luopui kolmesta arvokkaimmasta pelaajastaan ilman korvaajia. Moni valmentaja olisi lähtenyt kävelemään seurasta tuollaisen jälkeen, mutta Míchel jäi – toistaiseksi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Edessä on vaikea kausi jokaisella osa-alueella. Málaga on tähän mennessä epäonnistunut pahemman kerran siirtomarkkinoilla. Seura on menettänyt Ignacio Camachon, Pablo Fornalsin ja Sandron. Mikä pahinta? Se, että Málaga tienasi kolmikosta yhteensä vain vaivaiset 33 miljoonaa euroa.

Kaiken järjen mukaan Málagan olisi pitänyt saada nykymarkkinoilla kolmikosta ainakin puolet enemmän rahaa, mutta tässä tilanteessa seurajohto voi katsoa ainoastaan peiliin. Málaga nimittäin laittoi avainpelaajilleen niin pienet ulosostoklausuulit, että nykymarkkinoilla käytännössä kuka vain pystyi hankkimaan seuran laadukkaimmat yksilöt.

Málaga ei ole juurikaan saanut vahvistuksia kolmikon tilalle. Borja Bastón on puhdas maalintekijä, joka kykenee korvaamaan Sandron, mutta Fornalsin ja Camachon jättämät aukot ovat kerrassaan valtavia.

Seura voi jopa ajautua putoamiskamppailuun, jos Míchel ei saa konkreettisia vahvistuksia seuraavan kahden viikon kuluessa. Espanjalaislehdet ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä, että Málagan seurajohto hankkii Míchelille muutaman laatuluokan pelaajan, jotka voivat antaa kaudelle täysin erilaisen suunnan.

Europaikkoihin tämän hetkisellä Málagalla ei ole kuitenkaan mitään asiaa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Málagan päävalmentajan Míchelin poika Adrián González pelaa seuran edustusjoukkueessa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=34 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Ignacio Camacho (Wolfsburg)
Puolustava keskikenttä, 27-vuotias

Pablo Fornals (Villarreal)
Keskikentän keskusta, 21-vuotias

Sandro Ramírez (Everton)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias

Charles (Eibar)
Keskushyökkääjä, 33-vuotias

Carlos Kameni (Fenerbache)
Maalivahti, 33-vuotias

Ricardo Horta (Braga)
Vasen laitahyökkääjä, 22-vuotias

Guillermo Ochoa (Standard Liége)
Maalivahti, 31-vuotias

Mikel Villanueva (Cádiz, laina)
Toppari, 24-vuotias

Martin Demichelis (ura päättyi)
Toppari, 36-vuotias

Duda (ei seuraa)
Keskikentän vasen laita, 37-vuotias

Juankar (laina päättyi)
Vasen laitapuolustaja, 27-vuotias

José Rodriguez (laina päättyi)
Keskikentän keskusta, 22-vuotias

Weligton (ura päättyi)
Toppari, 37-vuotias

Denys Boyko
Maalivahti, 29-vuotias (laina päättyi)

Diego Llorente (laina päättyi)
Toppari, 23-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Emanuel Cecchini (CA Banfield)
Keskikentän keskusta, 20-vuotias

Diego González (Sevilla Atlético)
Toppari, 22-vuotias

Cenk Gönen (Galatasaray)
Maalivahti, 29-vuotias

Paul Baysse (OGC Nice)
Toppari, 29-vuotias

Adrián González (Eibar)
29-vuotias, hyökkäävä keskikenttäpelaaja

Juankar (Braga)
Vasen laitapuolustaja, 27-vuotias

Andrés Prieto (Espanyol B)
Maalivahti, 23-vuotias

Roberto (Espanyol)
Maalivahti, 31-vuotias

Borja Bastón (Swansea, laina)
Hyökkääjä, 24-vuotias

Luis Muñoz (Atlético Malagueño)
Toppari, 20-vuotias

Guillermo Ochoa (laina päättyi)
Maalivahti, 31-vuotias

Miguel Cifuentes (laina päättyi)
Oikea laitapuolustaja, 26-vuotias

Ricardo Horta (Braga)
Vasen laitahyökkääjä, 22-vuotias

Adnane Tighadouini (Vitesse)
Vasen laitahyökkääjä, 24-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]