Kun puheet Neymarin mahdollisesta siirtymisestä PSG:hen alkoivat jokunen viikko sitten yltyä, monen Barcelona-fanin mieli rauhoittui, kun Gerard Piqué postasi Twitteriin paljon puhutun kuvan, jossa hän kaulaili yhdessä Neymarin kanssa. Kuvatekstiksi Piqué kirjoitti: ”Hän jää.”

Kuten nyt tiedämme, totuus oli toisenlainen. Neymar ei jäänyt Barcelonaan, vaan lähti Pariisiin.

Asiat ovat lopulta tapahtuneet varsin nopeasti ja tänään oli jo vuorossa Neymarin esittely PSG-pelaajana sekä miehen ensimmäiset lausunnot medialle siirtonsa jälkeen. Neymar sanoi jotain myös paljonpuhutusta twiitistä, joka hänen itsensä puolesta olisi saanut jäädä julkaisematta.

– Olimme Piquén kanssa rennolla tuulella, söimme illallista yhdessä ja hän julkaisi sen valokuvan. Pidimme vain hauskaa. Pyysin Piquéltä, ettei hän julkaisi sitä, Neymar paljasti.

– Se oli pelkkä kuva, josta Piqué teki vitsin ja ilmaisi tunteitaan. Hän on yksi parhaista kavereistani.

Neymarin siirtohalukkuuden takana on uskottu olevan kaksi tärkeää seikkaa: huomattavasti parempi palkka sekä asema uuden seuran ehdottomana ykköstähtenä, poissa Lionel Messin varjosta. Brasilialainen kiisti kuitenkin kummankin siirron päävaikuttimena, ja ilmoitti tärkeimmäksi tekijäksi seuran kunnianhimon.

– Olen kiitollinen tästä uudesta haasteesta. Haluaisin jo päästä treenaamaan ja pelaamaan. Saavuin Pariisin joukkueen kunnianhimon takia, sillä se on hyvin samanlainen kuin omanikin. Olen mukana tässä projektissa koko sydämelläni, Neymar sanoi.

– Barcelonan faneja kohtaan minulla on suuri kunnioitus. Olin neljän vuoden ajan siellä hyvin onnellinen. Kirjoitin oman tarinani Barcassa, voitin pokaaleja, autoin Barcaa parhaani mukaan ja yritin tehdä ihmisistä onnellisia. Kiitän faneja ystävyydestään.

 

– Raha ei ole motivaationi, vaan minua motivoi oma ja perheeni onni, Neymar lisäsi.

 

Lähde: Sport