Luotettava keskuspuolustaja Gerard Piqué on kantanut suurta pelillistä vastuuta jo vuosikausien ajan sekä Espanjan maajoukkueessa että Barcelonassa. Viimeistään edellisen jalkapallokauden aikana Piqué otti myös todella merkittävän verbaalisen roolin Barcelonan joukkueen sisällä, ja sama meno tuntuu jatkuvan kausien välissäkin.

Piqué julkaisi sunnuntaina twiitin, jossa hän kaulailee brassitähti Neymarin kanssa. Kuvatekstiksi Piqué naputteli ”hän jää”.

Twiitti oli yksiselitteinen vastaus raskaan sarjan siirtohuhuille, jotka ovat vieneet Neymaria viime viikkojen aikana Ranskaan ja PSG:n johtotähdeksi. Piqué ei kuitenkaan ole Barcelonan puheenjohtaja, eikä kannanottoa pidetäkään vielä ratkaisevana käänteenä Neymar-saagassa.

Kun hyökkääjälegenda Gary Lineker ehti kommentoida Piquén ”tiedotetta” sanoilla ”olipa hyvä uutinen”, vastasi entinen Saksan maajoukkueen ja Real Madridin maalivahti Bodo Illgner pohdiskelevaan sävyyn:

– Jos se vain on totta… Onko Piqué Barcelonan puheenjohtaja tai tiedottaja? Minun tietääkseni ei toistaiseksi, enkä ole kuullut sitä keneltäkään muulta…

Bodo Illgner

@Bodo_Illgner

Gary Lineker

@GaryLineker
Que buena noticia.

Gerard Piqué

@3gerardpique
Se queda.
Si es verdad... Es #Pique el presidente o portavoz del #Barcelona ? Q yo sepa hasta ahora no y no he escuchado a alguien mas...

AS:n mukaan eräs Neymarin lähipiiriin kuuluva henkilö onkin kommentoinut, ettei Neymarilla tai hänen läheisillään ole mitään ideaa siitä, miksi ja mistä syystä Piqué oli kyseisen twiitin postannut. Saman lähteen mukaan PSG:llä on sopimus jo valmiiksi laadittuna siltä varalta, että Neymar päättää muuttaa Pariisiin.

AS kertoo myös, että Neymarin isä on keskustellut Barcelonan seurajohdon kanssa taiturin tulevasta asemasta joukkueessa sekä mahdollisesta palkkatason tarkistuksesta. Barcelonalla ei kuitenkaan ole intressiä palkankorotukseen, sillä Neymar allekirjoitti edellisen jatkosopimuksen Barcan kanssa vasta viime kaudella.