AC Milanin Gianluigi Donnarumma, 18, ei solmi jatkosopimusta nykyisen seuransa kanssa. Sky Sport Italian mukaan Real Madrid on lähimpänä suurlupauksen hankkimista, vaikka Paris Saint-Germain osoittaa myös vakavaa kiinnostusta.

AC Milan kertoi seuran virallisessa tiedotteessa, ettei italialainen Donnarumma aio jatkaa sopimustaan Milanin kanssa. Nykyinen sopimus päättyy kesällä 2018. Milanin toimitusjohtaja Marco Fassonen mukaan päätös on lopullinen.

Ilmoitus sai eurooppalaiset suurseurat hereille. Milanille jäi käteen enää kaksi vaihtoehtoa. Se voi myydä aloittavan maalivahtinsa jo tänä kesänä tai pitää hänet vielä ensi kauden ajan. Jos Milan päättää pitää Donnarumman, se ei saa enää mitään korvausta hänen myymisestään.

Sky Sport Italian mukaan kaksi seuraa on osoittanut vakavaa kiinnostusta Donnarummaa kohtaan. Paris Saint-Germain ja Real Madrid kalastelivat italialaisveskaria jo ennen Milanin tiedotetta.

Vaikka PSG on toimittanut Rossonerille massiivisen tarjouksen, Skyn mukaan Donnarumma on kiinnostunut ainoastaan Real Madridista. Madridilaisseura haluaa rakentaa tulevaisuuttaan vuonna 1999 syntyneen kassarin päälle. Se on valmis tekemään mitä tahansa sopimuksen eteen.

Espanjalaisten lehtitietojen mukaan Los Blancos haluaa, että pelaaja jäisi Milaniin vielä vuodeksi.

Donnarumma on nuoresta iästään huolimatta vartioinut jo kahden kauden ajan Milanin maalia. Hän torjui aloittavana maalivahtina jokaisessa Serie A -ottelussa viime kaudella. Hänelle asetettiin torjuntavastuu myös viime vuoden Supercoppa Italianassa, jonka Milan klaarasi itselleen vähämaalisen 120-minuuttisen ja pilkkukisan jälkeen.

Donnarummasta tuli 17 vuoden ja 189 päivän ikäisenä nuorin italialaismaalivahti, joka on esiintynyt Azzurrin peliasussa.