Forbes julkaisi jälleen torstaina listauksen maailman sadasta eniten tienaavasta urheilijasta. Ansiolistan kärjessä oli toisena vuonna peräkkäin Real Madridin Cristiano Ronaldo, joka tienasi vuonna 2016 82,5 miljoonaa euroa. Summasta 51,5 miljoonaa koostui portugalilaisen palkasta ja loput sponsorituloista ja muusta liiketoiminnasta.

Cristiano Ronaldo teki Madridin kanssa jatkosopimuksen viime marraskuussa, joten todennäköisesti tämänvuotinen palkka on jälleen entistä suurempi. Tuskin kuitenkaan niin suuri, millä supertähteä houkutellaan kaukoitään.

AS kertoo, että tuntemattomaksi jäänyt kiinalainen pääsarjaseura on tekemässä Cristiano Ronaldolle suorastaan tähtitieteellistä tarjousta. CR7:lle tarjotaan ällistyttävää 120 miljoonan vuosipalkkaa, mikäli hän suostuisi siirtymään tänä kesänä Kiinaan. Yksikään urheilija ei ole koskaan tienannut vuodessa noin massiivista summaa.

Real Madridille kiinalaisseura tarjoaa korvauksena pelaajasta 200 miljoonan euron siirtokorvausta. Se olisi luonnollisesti myös ylivoimaisesti uusi siirtosummien maailmanennätys.

Summat ovat jokseenkin käsittämättömiä, mutta siitäkin huolimatta on enemmän kuin todennäköistä, ettei Real Madrid halua pelaajastaan irti päästää eikä Cristiano Ronaldo Madridista lähteä. Joka tapauksessa kiinalaisvaltuuskunta aikoo matkustaa ensi viikolla Madridiin jättääkseen seuran puheenjohtaja Florentino Pérezille henkilökohtaisesti tarjouksensa.

Supertähti sai Kiinasta megatarjouksen jo joulukuussa. Sen Ronaldon agentti Jorge Mendes kuitenkin tyrmäsi suoralta kädeltä ja sanoi suojattinsa todenneen, että ”raha ei ole kaikki kaikessa”. Viime keskiviikkona Cristiano Ronaldo kuitenkin kommentoi viimeaikaisia siirtohuhuja sanoilla ”mikään ei ole mahdotonta”.

Luultavimmin Cristiano Ronaldo haluaa kuitenkin jatkaa tutussa ympäristössä ja tavoitella uransa kuudetta Ballon d’Oria. Toistaiseksi pelaajalla on niitä neljä, mutta kevään näyttöjen perusteella viides lienee tulossa tammikuussa 2018.

Cristiano Ronaldon nykyinen sopimus Real Madridin kanssa ulottuu vuoteen 2021 saakka, ja siinä on miljardin euron ulosostohinta.