Mestarien liigan loppuottelun parhaaksi pelaajaksi viime lauantaina valittu Cristiano Ronaldo on tämänvuotisessakin tarkastelussa säilyttänyt asemansa maailman parhaiten tienaavana urheilijana. Urheiljoiden tienestit julkaisi talousmedia Forbes.

32-vuotias Real Madridin supertähti ansaitsi vuonna 2016 82,5 miljoonaa euroa. Summasta 51,5 miljoonaa koostuu palkasta ja 31 miljoonaa mainossopimuksista ja muista ei suoraan pelaamiseen liittyvistä aktiviteeteista.

Listan kakkosena on NBA-koripalloilija LeBron James ennen seuraavaa jalkapalloilijaa, Barcelonan Lionel Messiä. Messi tienasi viime vuonna 71 miljoonaa euroa, joista 47 miljoonaa hän kuittasi palkkana. Kärkiviisikon täydentävät tennistähti Roger Federer ja koripalloilija Kevin Durant. Viisikko on sama kuin viimevuotisessakin vertailussa, ja ainoastaan James ja Messi vaihtoivat keskenään paikkaa.

Cristiano Ronaldolla on rahakkaita sopimuksia muun muassa Tag Heuerin, Herbalifen ja Abbott Labsin kanssa, sekä täysin uskomaton kontrahti urheiluvaatevalmistaja Niken kanssa. Forbesin mukaan portugalilaisen ja Niken sopimus kattaa koko loppuelämän ja on arvoltaan yli miljardi dollaria (890 miljoonaa euroa). Pelaajan oma CR7-brändi myy kenkiä, alusvaatteita ja tuoksuja, ja lisätuloja tulee myös omasta hotelliketjusta.

Forbesin top 100 -listalle mahtuu lisäksi seitsemän muutakin jalkapalloilijaa. Barcelonan Neymar löytyy sijalta 18 33 miljoonan euron ansioillaan. Summasta 19,5 miljoonaa euroa on palkkaa. Ero megatähtikaksikkoon on valtava, sillä Neymar jää alle puoleen Leo Messin tuloista.

Lisäksi listalle ylsivät Gareth Bale (24.), Zlatan Ibrahimovic (30.), Wayne Rooney (70.), Luis Suárez (71.), Sergio Agüero (80.) ja James Rodríguez (91.)

Sadan parhaiten ansaitsevan urheilijan joukkoon mahtuu vain yksi naisurheilija, sijalta 51 löytyvä tennistähti Serena Williams.

Jalkapalloilijat Forbesin sadan parhaiten ansaitsevan urheilijan listalla:

1 Cristiano Ronaldo (Real Madrid): €82,5m
2 Lionel Messi (Barcelona): €71m
3 Neymar (Barcelona): €33m
4 Gareth Bale (Real Madrid): €32,8m
5 Zlatan Ibrahimovic (Manchester United): €28,4m
6 Wayne Rooney (Manchester United): €20,9m
7 Luis Suárez (Barcelona): €20,6m
8 Sergio Agüero (Manchester City): €20m
9 James Rodríguez (Real Madrid): €19,4m