La Liga -mestaruutta juhlineen Real Madridin läpimurtopelaaja numero yksi tältä kaudelta on monien mielestä 21-vuotias hyökkääjä Marco Asensio. Asensio sai Madridilta sopimuksen jo vuonna 2014, mutta vietti kaksi edellistä kautta lainalla kasvattajaseurassaan Mallorcassa sekä Espanyolissa.

Debyyttikausi Madridissa on poikinut kolme maalia La Ligassa, neljä Espanjan cupissa ja kaksi Mestarien liigassa. Hyvät esitykset toivat Asensiolle myös kutsun Espanjan A-maajoukkueeseen.

Asensio vahvisti Realmadrid TV:n haastattelussa, että tennistähti Rafael Nadalilla oli sormensa pelissä miehen siirtymisessä ”Los Blancosiin”.

– Se tarina on totta. Rafa soitti Florentinolle ja sanoi, ettei Real saa päästää minua karkuun, Asensio vahvisti.

Asensio kertoo olleensa onnensa kukkuloilla jo päästyään Mallorcan edustusjoukkueeseen. Real Madridin kiinnostus tekikin pelaajan haaveista lopullisesti totta.

– Sanoin agentilleni, että jos Real Madrid tekee tarjouksen, haluan mennä sinne. Monet seurat soittivat minulle, mutta kun Madrid otti vakavissaan yhteyttä, olin valmis. Se oli yksi puhelu ja nousin Madridin koneeseen. Elin tavallista elämää ja sitten lensin yksityiskoneella allekirjoittamaan sopimuksen Real Madridin kanssa. Se oli uskomaton päivä, Asensio muistelee.

Zinedine Zidane nosti Asension edustusjoukkueeseen kauden alla pelatussa Supercupin loppuottelussa. Kauden alku olikin räväkkä, sillä Asensio iski maalin sekä Supercupissa Sevillaa vastaan että Real Madridin liigadebyytissään Real Sociedadia vastaan.

-Zidane pyysi minut palaverihuoneeseen, sanoi pitävänsä minut ykkösjoukkueessa ja nostavansa minut avaukseen Supercupissa. Parempaa debyyttiä ei olekaan. Me voitimme ja tein maalin. Tein maalin jokaisessa debyyttissäni kaikissa kilpailuissa ja se jää pysyvästi historiaan.

Unelmien täyttymys Real Madrid -siirto on Asensiolle siksikin, että hän paljastaa nukkuneensa pikkupoikana Real Madrid -pehmolelu kainalossaan ja Zidanen juliste huoneen seinällä. Onnelliseen lapsuuteen tuli kuitenkin särö vuonna 2011, kun Asension äiti menehtyi syöpään.

– Me olimme hyvin läheinen perhe, joten se oli kova isku. Omistan kaikki maalini äidilleni.