Kun Real Madrid kukisti keskiviikkona Celta Vigon maalein 4-1, oli tapahtumien keskiössä paitsi Cristiano Ronaldon kaksi maalia – joilla hänestä tuli Euroopan top 5 -sarjojen kaikkien aikojen maalintekijä – niin myös Celta-hyökkääjä Iago Aspasin erikoinen ulosajo.

Espanjan maajoukkuehyökkääjä sai ensimmäisen varoituksensa 37. peliminuutilla Celta Vigon protestoitua rankkarialueella tapahtunutta Raphael Varanen selkeää käsivirhettä. Tuomari ei antanut Celtalle rankkaria, ja palkitsikin sen sijaan Aspasin keltaisella kortilla.

Todellinen sokki koitti sitten toisella puoliajalla, kun peliä oli pelattu 61 minuuttia. Real Madrid johti peliä 2-0, kun ”Los Blancosin” kapteeni Sergio Ramos jyräsi Aspasin omalla puolustusalueellaan tantereeseen. Kaikki odottivat tuomarin antavan Celta Vigolle rankkarin, mutta yllättäen palloa ei vietykään pilkulle ja Aspas sai tilanteesta sukelluksesta toisen varoituksensa. Raju, hämmentävä ja erittäin kyseenalainen tuomio. Videon tilanteista voi katsoa alta.

Eleven Belgium (FR)

@ElevenBeFR
Debatable red card for Iago Aspas. Correct decision by the referee? 🤔 #CeltaRealMadrid #LaLiga

Radiokanava Cope paljasti keskiviikkona, että varsinaisesti Aspasin ei olisi pitänyt toista puoliaikaa edes aloittaa. Toimittaja Mónica Marchante kuuli tauolla pukukoppikäytävässä, kuinka Iago Aspas solvasi erotuomari Juan Martínez Munueraa. ”Tunari, tunari! Paskoit housuusi”, Aspasin kerrotaan huutaneen oikeudenjakajalle vapaasti suomennettuna. Lisäksi hyökkääjä teki tuomarille alatyylisiä käsimerkkejä.

Välikohtaus saa miettimään, oliko Aspasin saama toinen helppo varoitus seurausta tauolla huudetuista solvauksista. Tuomarille tilanne ei toki synninpäästöä anna, sillä Aspasin varoituksetta jättäminen tuomarin loukkaamisesta oli vain yksi tuomarivirhe lisää Martínez Munueralle.

Yksi asia sopassa on täysin varmaa: La Ligan kauden aikainen surkea tuomaritoiminta vaikuttaa keskiviikon jälkeen entistäkin surkeammalta.

Lähde: El Confidencial