Barcelonalaislehdistö nosti tiistaina jälleen uuden nimen ”Azulgranan” valmentajaspekulaatioihin. Tuorein nimi, jota on esitetty Luis Enriquen työn jatkajaksi, on 48-vuotias Juan Antonio Pizzi, joka toimii tällä hetkellä Chilen maajoukkueen valmentajana.

Huhut otettiin Pizzin lähipiirissä sen verran vakavasti, että valmentajan agentti riensi saman tien ne tyrmäämään. Saman tien tuli kuitenkin vahvistettua epäsuorasti Barcelonan yhteydenotto.

– Puhuin Juan Antonion kanssa, eikä nyt ole oikea hetki jättää Chileä. Hänellä on tärkeä projekti meneillään La Rojan kanssa, Pizzin agentti Ricardo Schlieper kommentoi AS:n mukaan.

– Jotta Barcelonan lehdistö kirjoittaa asiasta, täytyy Barcelonan kiinnostuksen Pizziä kohtaan olla varmasti totta.

Schlieper myöntää Barcelonan kiinnostuksen olevan houkuttelevaa, mutta korosti Chilen MM-projektin tärkeyttä.

Chilen maajoukkueella suuret tavoitteet

Pizzillä on Chilen kanssa tekemässään sopimuksessa purkupykälä, jonka mukaan uuden työnantajan pitäisi maksaa Chilen jalkapalloliitolle miehen kuuden kuukauden palkkaa vastaava summa. Pizzin vuosipalkka on miljoona dollaria, joten sopimus olisi purettavissa puolen miljoonan kipurahalla.

Olennaisinta kuviossa ei olekaan raha, vaan urheilulliset tavoitteet. Vaikka Barcelonan valmentajan pesti lieneekin valmentajamaailman halutuimpia, on myös Chilen MM-projekti huipputoimeksianto. Pizzi johdatti Chilen viime vuonna jo Copa América Centenarion voittoon, joten maassa uskotaan menestysmahdollisuuksiin myös ensi vuonna Venäjällä.

– Barcelona on seura, johon kuka tahansa valmentaja haluaisi mennä, mutta pitää muistaa mahdollisuus pelata MM-kisoissa kilpailukykyisellä joukkueella. Luotamme siihen, että Pizzi jatkaa meillä, sillä hän on projektiin hyvin sitoutunut, Chilen jalkapalloliiton varapuheenjohtaja Andrés Fazio toteaa.

Pelaajataustaa Barcelonasta

Argentiinalaissyntyinen Pizzi pelasi vuosina 1991-2001 pitkään Espanjassa. Kausista neljä kului Tenerifessä, kaksi vuosina 1996-1998 Barcelonassa ja yhden kauden ajan tulivat tutuiksi myös Valencia ja Villarreal. Barcelonassa Pizzi pelasi samaan aikaan muun muassa juuri Luis Enriquen kanssa.

Pizzi sai myös Espanjan kansalaisuuden ja pelasi kaikkiaan 22 A-maaottelua Espanjan paidassa. Hän oli mukana myös vuosien 1996 ja 1998 arvokisaryhmissä.

Chilen maajoukkuevalmentajana Pizzi aloitti tammikuussa 2016. Sitä ennen hän oli ehtinyt valmentaa Argentiinassa, Perussa, Meksikossa sekä kaudella 2013-2014 reilun puolen vuoden ajan Espanjassa Valenciaa.