Marco Asensio on pelannut erinomaisen ensimmäisen kautensa Real Madridissa. Viime aikojen vakuuttavat otteet muun muassa Bayern Müncheniä vastaan ovat saaneet saaneet monet ylistämään nuorukaista. Esimerkiksi Espanjan maajoukkueen entinen päävalmentaja Vicente del Bosque sanoi, että 21-vuotias keskikenttäpelaaja on espanjalaisen jalkapalloilun suurin lahjakkuus.

Real Madrid kohtaa sunnuntai-iltana FC Barcelonan El Clásicossa ja Asension peliesitykset ovat saaneet useat espanjalaismediat ennakoimaan, että hän saattaisi olla ottelussa jopa avauskokoonpanossa.

Diario Asin mukaan Asension siirtymisessä Real Madridiin on mukana yksi vielä kertomaton tarina. Yksi Espanjan tunnetuimmista urheilijoista tenniksen pelaaja Rafael Nadalin kerrotaan vaikuttaneen madridilaisseuran ostopäätökseen.

Mallorca on sekä Asension että intohimoisen Real Madrid -kannattajan Nadalin kotikaupunki. Espanjalaismedia kertoo, että tennistähti oli niin vakuuttunut nuoren Asension esityksistä RCD Mallorcan paidassa, että hän oli soittanut Real Madridin presidentti Florentino Perézille ja kertonut, että heidän tulisi hankkia hänet mahdollisimman nopeasti.

Real Madrid oli laajan kykyjenetsijäverkostonsa ansiosta jo hyvin tietoinen Asension lahjakkuudesta, mutta Nadalin puhelu sai seuran toimimaan mahdollisimman nopeasti. Tämä kannatti, sillä keskikenttäpelaaja oli käynyt jo neuvotteluja FC Barcelonan kanssa ennen Real Madridin yhteydenottoa. On siis mahdollista, että Nadal oli kertonut Perézille, että Asensio käy neuvotteluita Barcelonan kanssa ja heidän tulisi toimia pikaisesti, jos eivät halua pelaajan karkaavan vastustajalleen

Pelaaja päätyi lopulta Madridiin vain 3,5 miljoonalla eurolla. Aiemmin tällä viikolla useat espanjalaismediat uutisoivat, että Liverpool oli tehnyt miehestä 50 miljoonan euron tarjouksen, jonka Real Madrid kuitenkin hylkäsi.