Atlético Madrid otti lauantaina selkeän 3-0 -voiton sarjajumbo Osasunasta ja lujitti asemiaan La Ligan kolmosena (raportti). Tuttu murheenkryyni nosti kuitenkin päätään, sillä Atlético epäonnistui ottelussa kahdessa rangaistuspotkussa – molemmissa ottelun lisäajalla.

Punavalkoiset ovat nyt missanneet La Ligassa tällä kaudella jo kuusi rankkaria. Lukema on uusi seuraennätys, sillä aiempi ennätys oli viisi missattua pilkkua. Näin oli tapahtunut kausilla 1975-1976 ja 1996-1997.

Onnistumisprosentti 25 % on sanalla sanottuna surkea. Ainoat kaksi onnistumista olivat Atléticon sarjakauden kaksi ensimmäistä rankkaria, joten epäonnistumisia on jonossa jo kuusi.

Kovin paljon paremmalta tilanne ei näytä, jos otetaan mukaan myös eurokenttien ja cup-pelien rankkarit. Yhteensä Atlético on saanut kauden aikana 13 rangaistuspotkua, joista maaliin asti on ammuttu viisi. Tällöin onnistumisprosentiksi muodostuu 38,5 %, edelleen verrattain vaatimaton lukema.

Vuorollaan 11 metristä ovat epäonnistuneet Antoine Griezmann, Fernando Torres, Gabi, Kevin Gameiro sekä eilen missanneet Yannick Ferreira Carrasco ja Thomas. Viidestä onnistuneesta pilkusta ovat vastanneet Griezmann, Torres, Saul Nigúez ja Gameiro kahdesti.

– Voi olla, ettemme harjoittele rankkareita tarpeeksi, mutta on maalivahdeillekin annettava kunniaa, Ferreira Carrasco kommentoi eilisen pelin jälkeen Marcan mukaan.