Real Madridin ja Espanjan maajoukkueen kapteeni Sergio Ramos tunnetaan paitsi raudanlujana topparina ja synnynnäisenä johtajana, niin myös poikkeuksellisen maaliahneena puolustajana. Ramosin maaleista monet ovat syntyneet vieläpä tärkeiden otteluiden ratkaisuhetkillä ottelujen lopussa tai jatkoajalla.

Brasilialaista Paulo Camposia, entisen Real Madrid -valmentaja Vanderlei Luxemburgon apuvalmentajaa Ramosin huima urakaari ei yllätä. Campos sai todistaa läheltä, kuinka Ramos saapui Sevillasta Madridiin vuonna 2005 voitonnälkäisenä ja palaen halusta kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

– Ramos oli suuri sijoitus tulevaisuuteen tuolloin. Kun hän saapui Madridiin, havaitsimme heti, että hänellä oli valtava kunnianhimo. Ramos halusi auttaa joukkuetta kaikessa. Hän halusi puolustaa, juosta ja prässätä. Hän on erittäin älykäs ja ahkera jalkapalloilija, Campos kehui ESPN:n haastattelussa.

– Ramos saapui nöyränä, mutta hän tiesi potentiaalinsa. Hän kuunteli tarkasti puheitamme ja seurasi visusti galácticoja.

– Peliajan saaminen oli alussa vaikeaa, sillä hänen tonteillaan kilpaili konkareita kuten Míchel Salgado laidalla ja Ivan Helguera keskellä. Vanderlei antoi hänelle kuitenkin mahdollisimman paljon luottamusta.

Camposilta löytyy myös selitys Ramosin puolustajaksi todella suurille teholukemille.

– Kun harjoitukset päättyivät, hän jäi Iker Casillasin, Ronaldon ja David Beckhamin kanssa ampumaan vapareita ja laukomaan. He tekivät niin ainakin kolme kertaa viikossa, 40 minuutin ajan harjoitusten jälkeen. Ramos halusi aina oppia noita huippupelaajilta.

– Ramosin tekniikka ei ole niin erityinen, mutta hänen ajoituksensa on ainutlaatuinen. Hän hyppää uskomattoman korkealle ja näyttää siltä, että hän tietää aina, minne pallo tulee. Hän ennakoi liikkeensä ja hyökkää kohti palloa. Ei pallo päädy Ramosin luo, vaan Ramos päätyy pallon luo.

Lähde: Mundo Deportivo