Todennäköisesti jokainen La Ligaa seuraava tietää Diego Alvesin. Kyllä, juuri se maalivahti, joka torjuu käytännössä jatkuvasti rangaistuspotkuja.

Se saatiin todistaa jälleen eilen, kun brasilialaisvahti torjui Deportivo-ottelun alkuminuuteilla Fajr Fayçalin yrityksen. Kyseinen pilkkutorjunta oli Alvesin viides tällä sarjakaudella, jonka vuoksi Valencian luottomiehestä tuli ensimmäinen maalivahti kolmeentoista vuoteen, joka on onnistunut torjumaan viisi pilkkua yhden sarjakauden aikana. Viimeksi kyseiseen merkkipaaluun ylsi Pepe Reina Villarrealin maalilla kaudella 2003-2004.

Alves on kohdannut Espanjassa pelatessaan rangaistuspotkun 50 kertaa, joista vahti on torjunut 24 yritystä. Kaksi ovat menneet ohi ja loput maaliin. Toisin sanoen Alves torjuu keskimääräisesti 48 prosentin tarkkuudella rangaistuspotkun. Se on jokaisella osa-alueella käsittämätön tilasto.

Alves on uransa aikana torjunut esimerkiksi Lionel Messin, Cristiano Ronaldon, Diego Costan ja Antoine Griezmannin rangaistuspotkut.