Barcelona on edennyt viimeistelyvaiheeseen joukkueen kapteenin ja keskikentän sielun Andrés Iniestan jatkosopimuksen kanssa. Sopimuksesta on määrä tiedottaa ennen kesäkuun loppua.

Marcan mukaan uusi sopimus tulee kattamaan kaksi seuraavaa kautta, ja siihen liitetään myös optio kolmannesta. Jatkosopimus ei ole kuitenkaan aivan tavallista sorttia, vaan sen osana on tarkoitus käsitellä myös Iniestan peliuran jälkeistä aikaa.

Toukokuussa 33 vuotta täyttävälle Iniestalle on tehty tarjous, jonka mukaan hänelle olisi tarjolla vastuurooli Barcelonan junioriakatemiassa La Masiassa. Iniestan olisi määrä johtaa akatemiaa, josta Barcelona toivoo voivansa ammentaa pelaajalahjakkuuksia tulevina vuosina. Vastaavanlaista akatemiatoimintaa on lisäksi tarkoitus laajentaa seuran muihinkin lajijaostoihin.

Iniesta saapui FC Barcelonaan 20 vuotta sitten ja on itsekin yksi La Masian tärkeimmistä tuotteista. Hän muutti pikkupoikana asumaan Camp Noun välittömään läheisyyteen ja edustaa kaikkia niitä arvoja, joita seura haluaa nuorille pelaajan aluilleen välittää.