Atlético Madrid nousi sunnuntai-iltana komeasti 3-2 -voittoon Celta Vigosta, mutta Fernando Torresin loistokkaan maalin lisäksi puheenaiheeksi nousi jälleen joukkueen surkea rankkaritilasto. Tällä kertaa rankkarin hassasi Torres, vaikka pilkun hankkinut Yannick Ferreira Carrascokin oli halukas palloon tarttumaan.

Hukattu rankkaripotku oli Atléticolle tämän kauden otteluissa jo kuudes, ja kun onnistumisia on vain kolme, on onnistumisprosentti varsin vaatimaton 33,33%. Mestarien liigan pudotuspelivaiheen alkaessa luulisi ainakin osan kannattajista olevan jo huolissaan. Valmentaja Diego Simeone sen sijaan suhtautuu tilanteeseen maltilla.

– Kuinka hyviä olisimmekaan, jos tekisimme rankkareista maaleja! Rankkarit ovat osa peliä. Niitä on vaikea harjoitella ilman että kutsuisimme 30 000 ihmistä maalin taakse. Tässä vaiheessa kautta ne ovat käyneet meille kalliiksi, mutta toivottavasti saamme pilkkuja jatkossakin. Se nimittäin merkitsisi, että luomme vaarallisia tilanteita. Silloin pitää vain olla vielä viileämpi, Simeone analysoi pelin jälkeen AS:n mukaan.

Atléticon rankkareista Antoine Griezmann on tuhrinut kaikki kolme yritystään ja keskikenttäpelaaja Gabi ainoan yrityksensä. Fernando Torresilla ja Kevin Gameirolla on tilillään yksi onnistuminen ja yksi epäonnistuminen. Saúl pani sisään ainoan ampumansa rankkarin.

Rankkaritilaston lähde: Transfermarkt