Atlético Madrid sai sunnuntain myöhäisottelussa vastaansa kelpo kevätvireeseen äityneen Celta Vigon. Ottelusta tuli jopa odotettuakin vauhdikkaampi ja tapahtumarikkaampi – täydellinen sunnuntai-illan trilleri.

Maalinteon aloitti jo viidennellä peliminuutilla vierasjoukkueen puolustaja Gustavo Cabral, mutta osuman saa ottaa täysin piikkiinsä Atléticon maalivahti Miguel Ángel Moya. Kulmapotkua nyrkkeilemään lähtenyt Moya lipsautti pallon hyppysistään kuin saippuapalasen suoraan kohti Cabralin päänuppia, josta pallo ohjautui hallitusti tyhjään Atléticon maaliin.

Kotijoukkue nousi kuitenkin pian tasoihin, ja millaisella maalilla! Ikinuori Fernando Torres sai rankkarialueelle tyhjään tilaan Yannick Ferreira Carrascolta pomppivan pallon, jonka ”El Niño” nosti kylmänviileästi ilmaan. Hetkeäkään empimättä Torres heitti selkä maaliin päin yhä pelaten kaaripallon kohti Celtan maalia, ja sinnehän saksipotku sujahti takanurkkaan ohi hölmistyneen Sergio Alvarézin.

Atléticon surkea rankkarisaldo heikkenee heikkenemistään

Muun muassa pirteät Iago Aspas ja Pione Sisto hätyyttelivät avausjakson aikana muutamaan otteeseen Atléticon maalia, mutta toista kertaa ei Moyan tarvinnut antautua. Lähimmäs maalintekoa sen sijaan pääsi tolppaa kolisuttanut John Guidetti.

Celta Vigon puolustuspäässä tapahtui ensimmäisellä puoliajalla vieläkin enemmän. 20. peliminuutin kohdalla Fernando Torres kaadettiin rankkarialueella päätyrajan tuntumassa, mutta tuomari jätti kyseenalaisesti viemättä pallon pilkulle. Puolen tunnin pelin jälkeen Atlético kuitenkin rankkarinsa sai, kun Ferreira Carrasco kampitettiin.

Belgian maajoukkuemies oli halukas ampumaan rankkarin, mutta kokenut Torres päätti ottaa vastuun mieluummin itse. Torresin kova pyssytys tärähti kuitenkin Celtan maalin ylähirteen, joten numerot pysyivät 1-1:ssä. Missattu rankkari oli Atléticolle tämän kauden matseissa jo kuudes, ja kun maali on syntynyt 11 metristä vain kolme kertaa, on kollektiivinen osumatarkkuus ollut kerrassaan surkea.

6 - Atletico have missed more penalties than any other La Liga side this season in all competitions (33% - six from nine). Cloudy.

Pian hassatun pilkun jälkeen Ferreira Carrasco pääsi yrittämään maalintekoa laadukkaasta paikasta, mutta Sergio Alvaréz piti huolen siitä, että tauolle mentiin 1-1 -numeroissa.

Loppu meni hulinaksi

Jälkimmäisellä puoliajalla vauhti hieman hiljeni ja katsojien pulssi laski. Taistelu jatkui edelleen fyysisenä, mutta maalipaikoilla ei avausjakson malliin herkuteltu. Celta Vigo pelasi hyvällä itseluottamuksella ja puoliajan ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiinkin 77. minuutilla Celtan hyökkäyspäässä. Ruotsalainen John Guidetti päätti hienon kombinaation kuitenkin ampumalla pallon hyvästä sektorista suoraan kolmanteen kerrokseen.

Guidetti näytti kuitenkin heti, mistä on ruotsalainen sisu tehty, sillä vain minuutti tästä Atléticon verkossa soi. Daniel Wass antoi Guidetille keskelle hyvän syötön, ja hyökkääjä lähetti matalan vedon Moyan maalin tolpan juureen. Pian tämän jälkeen Celta oli karata jo kahden maalin johtoon Moyan rähmittyä jälleen vastaantulossaan. Atléticon onneksi tuomari näki tilanteessa Celta-kärjen rikkoneen puolustajaa.

Vaan kotijoukkue Atlético ei hellittänyt. 86. minuutin täyttyessä hyvän ottelun pelannut Yannick Ferreira Carrasco sai palkinnon yritteliäisyydestään, kun hän pamautti 20 metristä näyttävän volleyn Celtan häkkiin. Helpotus oli Carrascolle suuri, sillä miehen edellinen liigamaali näki päivänvalon marraskuussa. Samalla valmentaja Diego Simeone sai taputella itseään olkapäille, sillä ”Cholo” oli jo ottamassa Carrascoa vaihtoon, mutta muuttikin mieltään viime hetkellä ja kutsui kentän laidalle Saúlin.

Eikä tämäkään riittänyt. Vain minuuttia myöhemmin Atlético tuli vielä kerran. Ferreira Carrasco lähetti boksiin täydellisen keskityksen, vaihtomies Kevin Gameiro pudotti pallon Antoine Griezmannille eikä ranskalainen jättänyt loistavaa tekopaikkaa hyödyntämättä. Hetkessä Atlético oli noussut Celtan rinnalle ja ohi, ja muun hyvän lisäksi se saa kaikista kolmesta maalistaan täydet tyylipisteet.

Vielä lisäajalla Celta Vigo järjesteli kaukaa annetusta vapaapotkusta hyvän tekopaikan ja Atléticon nopea vastahyökkäys päättyi Ferreira Carrascon ohjaukseen maalin ylärimaan. Loppunumerot kirjattiin kuitenkin 3-2, ja Diego Simeone sai täyden syyn villitä kotiyleisöä sen minkä verenpaine vain antoi myöten.

Atlético Madrid ja Celta Vigo pelasivat huikean ja viihdyttävän jännitysnäytelmän, jossa tasapelikään ei olisi ollut epäreilu lopputulos. Atlético esitti kuitenkin todellista taistelutahtoa sopivasti Mestarien liigan kevätkauden lähestyessä, ja moni pelaaja kohensi varmasti omaa itseluottamustaan. Voitto nosti Atléticon jälleen sarjataulukossa neljänneksi ohi Real Sociedadin.