Aleix Vidal loukkaantui aikaisemmin tänään vakavasti Alavésin ja Barcelonan välisessä kamppailussa Baskimaalla.

Alavés-puolustaja Theo Hernández taklasi Vidalia pallontavoittelutilanteessa ja Vidalin oikea nilkka koki kovia. Kyseessä on todennäköisesti murtuma ja sellaisesta täyteen pelikuntoon parantuminen kestää keskimäärin noin viisi kuukautta.

Vidal vietiin välittömästi ambulanssilla sairaalaan ja pelaajan vamma tutkitaan tarkemmin vielä tämän illan aikana. Tarkempaa tietoa vamman vakavuudesta ei ole, mutta Barcelonan päävalmentaja Luis Enrique ja seuran urheilutoimenjohtaja Robert Fernández totesivat loukkaantumisen olevan vakava. Tosin se oli käytännössä itsestäänselvyys välittömästi taklauksen jälkeen, sillä nilkka näytti juuri sellaiselta, että vammasta on leikki kaukana.

Eri toten Vidalille loukkaantuminen tuli todella huonoon paikkaan. Tosin mitkään loukkaantumiset eivät tule koskaan hyvään paikkaan, mutta Vidalin tapauksessa vamman ajoitus surkein vähään aikaan. Pelaaja oli nimittäin päässyt juuri kiinni Barcelonan avauskokoonpanon paikkaan. Katalaanipuolustaja oli käytännössä koko kauden ensimmäisen puoliskon Enriquen koirankopissa, eikä usein päässyt edes penkille istumaan.

Joulukuun puolivälin jälkeen Vidal on päässyt konkreettisesti kiinni jälleen edustusjoukkuejalkapalloon – nimenomaan kentän puolella. Vidalin piti lähteä Barcelonasta tammikuun siirtoikkunassa ja jopa Fernández ja Enrique totesivat muutama kuukausi sitten sen olleen järkevin vaihtoehto pelaajan kannalta. Tällä hetkellä – ennen äskeistä vammaa – se oli kuitenkin kaukana todellisuudesta.

Vidal on esiintynyt edukseen jatkuvasti tämän vuoden puolella ja on oikeutetusti ainakin haastanut Sergi Roberton avauksen paikasta. Tällä hetkellä Vidal oli oikeastaan käytännössä syrjäyttänyt Roberton roolistaan, mutta tämä loukkaantuminen saattaa olla suuri taka-askel pelaajan Barcelona-uralle. Se tosin riippuu täysin vamman laadusta.

Vidalin ura Barcelonassa on ollut haasteita täynnä. Pelaajan saapuessa kasvattiseuraansa Vidal ei saanut osallistua seuran peleihin puoleen vuoteen Barcelonan siirtokiellon takia. Kun 22 miljoonan euron hankinta sai viimein peliluvan, niin ensimmäiset ottelut seuran riveissä eivät menneet putkeen ja pelipaikkahierarkiassa edellä oli eräs Dani Alves.

Ennen äskeistä loukkaantumista Vidalilla oli menossa Barcelona-uransa ensimmäinen hetki avauskokoonpanon pelaajana, joten mahdollinen ja todennäköinen kuukausien kuntoutumisprosessi saattoi viedä kyseisen hetken käsien ulottumattomille. Jos Vidal on vielä kesällä loukkaantuneiden kirjoissa, Barcelona ostaa viimeistään silloin pelaajan pelipaikalle uuden vahvistuksen.

Se toisi Vidalille taas uusia haasteita.