Espanyol otti sunnuntaina komean 3-1 -voiton viisi edellistä otteluaan voittaneesta Sevillasta. Ottelun jälkeen kotiyleisön huulilla oli erityisesti yksi nimi: Marc Navarro.

Vielä tammikuun alkaessa Espanyol suunnitteli etsivänsä siirtomarkkinoilta uutta oikeaa laitapuolustajaa, mutta viime viikon lauantaina päävalmentaja Quique Sánchez Florez päätti antaa tilaisuuden seuran reservijoukkueesta poimitulle Navarrolle. 21-vuotias barcelonalaissyntyinen Navarro ei ujostellut, vaan kiitti kunniasta ampumalla hienolla kaukolaukauksella uransa ensimmäisen La Liga -maalin heti debyytissään.

Satu sai pian jatkoa, sillä Sevillaa vastaan Navarro puski jo toisen liigamaalinsa ja syötti kaupan päälle ottelun viimeiseksi jääneen, Gerard Morenon puskeman 3-1 -osuman. Espanyolilla ei ole laitapakkihankinnalle enää minkäänlaista tarvetta.

– Hän paiskii hommia ja panee itsensä likoon ja ansaitsee tämän kaiken. Navarro on ymmärtänyt, että tämä ei ole helppo ammatti. Tällaisten pelaajien varaan on ilo laskea, valmentaja Sánchez Flores suitsutti.

Samaan hengenvetoon valmentaja muistutti koko joukkuetta nöyrän työnteon merkityksestä.

– Meidän täytyy muistaa, että jos pysymme nöyrinä, pääsemme pitkälle. Ottaa aikansa, että ryhmästä tulee vahvempi.

Nöyryyttä tuntuu löytyvän ainakin syyskauden aikana reservijoukkueessa Espanjan kolmannella sarjatasolla kaksi maalia tehneeltä Navarrolta. Edellinen debyyttiottelussaan maalinteossa onnistunut Espanyolin pelaaja oli seuralegenda, Espanyolin kaikkien aikojen paras maalintekijä ja lähes vuosikymmenen ajan joukkuetta kipparoinut Raúl Tamudo, mutta Navarro ei lähtenyt leijumaan.

– Olen iloinen ja haluan kiittää kaikkia tukijoitani. Juttelin Tamudon kanssa ja hän kertoi, että hän oli viimeisin pelaaja, joka teki maalin debyyttipelissään. Koko maailma tietää, mitä Tamudo on tehnyt seuran hyväksi. Minulle on päivänselvää, että olen reservijoukkueen pelaaja ja tulin tänne vain auttamaan hetkeksi, Navarro kommentoi debyyttinsä jälkeen Sportin mukaan.

Mutta noinkohan on Navarro enää pitkään reservijoukkueen mies? Kolme tehopistettä puolustajalle kahdessa ottelussa on näyttö, joka ei jätä ketään kylmäksi.