Inter Turkuun siirtyvä Julien Faubert katsoo ylpeänä taaksepäin: ”Real Madrid on pysyvästi CV:ssäni”

© Kuva: Getty Images

Inter Turku julkisti tiistaina yhden tulevan Veikkausliiga-kauden puhutuimmista pelaajasopimuksista, kun Shefki Kuqin joukkue ilmoitti hankkineensa kokoonpanoonsa ranskalaisen Julien Faubertin. 33-vuotias laitapuolustaja tai laitalinkki pelasi vuosina 2007-2012 89 valioliigaottelua West Hamin paidassa, mutta monet muistavat miehen silti parhaiten lyhyestä visiitistä Real Madridin joukkueeseen keväällä 2009. Pelikokemusta La Ligasta kertyi kahdesta ottelusta.

Vaikka kansainvälisessä sosiaalisessa mediassa on hihitelty Faubertin uran ottaneen ”pohjakosketuksen” ja siirron myötä on kaivettu yleisimmin esiin ranskalaisen päivätorkut Santiago Bernabéun vaihtopenkillä, katsoo mies itse taaksepäin suurella ylpeydellä.

– Madrid-siirtoani koskenut kritiikki ei leimannut tai katkeroittanut minua. Paradoksaalista on, että sain enemmän tukea englantilaiselta medialta. Sen sijaan, että olisi ylpeilty ranskalaispelaajan pelaamisella Madridissa, Ranskassa päätettiin kritisoida minua, Faubert nurisee France Footballin haastattelussa.

– En usko, että Madridissa kiinnostutaan jostain pelaajasta pelkästään huvin vuoksi. Olen ylpeä siitä kokemuksesta. Madridin pesti tulee aina olemaan CV:ssäni, Faubert jatkaa.

Viimeksi Faubert on pelannut Skotlannin liigan Kilmarnockissa. Ranskassa on ilmeisesti kyseenalaistettu miehen fyysistä kuntoa, mutta Faubert itse kertoo Skotlannin pestin menneen hyvin.

– Ranskassa epäillään aivan liikaa fysiikkani riittävyyttä. Pärjäsin hyvin Skotlannissa, jossa pelasin lähes kaikki ottelut. Minut myös valittiin kentän parhaaksi pelaajaksi ottelussa Celticiä vastaan, Faubert kertoo.

– Minua ei kunnioiteta tarpeeksi. Julkinen kuvani ei vastaa lainkaan sitä, kuka olen. Ihmisillä on minusta täysin väärä kuva.

Lähde: Marca