Leganés on joulutauolle mentäessä sarjassa kuudestoista. Ensimmäistä pääsarjakauttaan pelaava Madridin lähiöjoukkue on yllättänyt monet positiivisella pelillään, vaikka Leganés onkin usein joutunut pettymään pistemenetyksien takia.

Viimeiset kolme sarjakamppailua ovat päättyneet tasapeliin, mutta Leganés on saanut luotua neljän pisten karkumatkan Valenciaan, joka on sijaa alempana taulukossa. Madridin lähiökaupungin edustusjoukkue on joutunut kohtaamaan myös varsin eriskummallisia sattumuksia kuluvan kauden saatossa – oikeastaan viimeisen neljän ottelun aikana.

Nimittäin seuran ykkösmaalivahti Jon Ander Serantes loukkasi vakavasti polveaan kolmisen viikkoa sitten Espanyol-vierasottelussa ja on loppukauden sivussa. Serantesin korvasi kyseisessä kamppailussa italialainen Alberto Brignoli, joka pelasi myös siitä seuraavan ottelun Copassa Valenciaa vastaan.

Leganés kuitenkin hankki Serantesin korvaajaksi Iago Herrerínin Athleticista. Baskivahti on siitä lähtien ollut seuran ykkösmaalivahti, mutta Herrerín lensi suoralla punaisella eilen pihalle kotiottelussa Eibaria vastaan varsin rajun taklauksen saattelemana. Herrerínin korvasi kesken ottelun seuran oma kasvatti Diego Barrios.

22-vuotias Barrios debytoi edustusjoukkueessa ja teki samalla Espanjan pääsarjahistoriaa. Leganés on nimittäin historian ensimmäinen pääsarjaseura, joka on peluuttanut neljää eri maalivahtia neljässä peräkkäisessä ottelussa. Kummallinen ja oikeastaan epätodellinen ennätys, mutta ilmeisesti Madridin lähiössä voi tapahtua mitä tahansa.