Viime viikonloppuna Camp Noulla pelatusta El Clàsicosta on riittänyt puhetta pitkin viikkoa, mutta nyt La Ligassa on aika siirtää katseet 15. ottelukierrokseen.

Lauantai-iltana Bernabéulla pelataan Real Madridin ja Deportivon kohtaaminen, jossa sarjan kärkijoukkueella on mahdollisuus kirjoittaa nimensä historian kirjoihin. Viikolla madridilaiset jäivät Mestarien liigan lohkossaan kakkoseksi Dortmundin noustua lopussa tasapeliin, mutta toisaalta valkopaidat sivusivat seuraennätystä 34. peräkkäisellä tappiottomalla ottelullaan.

Zinédine Zidanen suojattien huima putki käynnistyi viime huhtikuun 4–0-kotivoitolla Eibaria vastaan. Saldona on 25 voittoa ja yhdeksän tasapeliä. Vastaavaan tappiottomaan putkeen kaikissa kilpailuissa on pystynyt Madridissa vain Leo Beenhakkerin joukkue vuosina 1988–1989.

– Luulen, että itselleni ei ole kovin tärkeätä jättää omaa jälkeä. Minua kiinnostaa eniten se, että jatkamme tätä loistavaa putkea, jossa olemme. Ajatuksena on jatkaa, koska teemme oikeita asioita, mutta edessä on vielä pitkä matka, Zidane tiivistää Real Madridin verkkosivuilla.

Tilastot ovat taulukon tyvipäähän juuttuneen Deportivon kannalta murheellista luettavaa. Real Madrid on voittanut joukkueen yhdeksässä kotipelissä perätysten, jos kaikki kilpailut huomioidaan. Deportivo sai kuitenkin hurjasti lisää itseluottamusta nuijittuaan Real Sociedadin 5–1 viime maanantaina.

Jumbo-Osasuna Barcelonan kimppuun

Tiistaina Mönchengladbachin murskanneella Barcelonalla on lauantaina edessä vieraspeli, mutta sarjajumbo Osasunan ei odoteta pystyvän yllätykseen kotiyleisön edessä. Isännät kärsivät hirvittävistä maalinteko-ongelmista ja ovat hävinneet neljä edellistä mittelöään La Ligassa.

Orastavaan tasapeliputkeen liigassa ajautuneet katalonialaiset ovat voittaneet Osasunan peräti yhdeksän kertaa 11 edellisessä kohtaamisessa.

Barcelonan kapteeni Andrés Iniesta oli mukana avauskokoonpanossa jo viikolla, ja hänen povataan aloittavan Pamplonassakin. Neymar sen sijaan kärsii lihasvammasta.

Sijalla 17 majaileva Valencia kaipaa kipeästi kolmea pistettä, mutta edessä on kiharainen vieraspeli Real Sociedadia vastaan. Real on pelannut nyt liigassa kuusi kotipeliä putkeen ilman tappiota.

– Tietysti tilanne on meidän kannaltamme hyvin epämiellyttävä, ja taulukko saa asiat näyttämään mutkikkailta. Tiedän, että se on usein toistettu fraasi, mutta meidän on pysyttävä yhtenäisinä, ja jos teemme sen, meillä ei ole hätää, Valencian hyökkääjä Rodrigo toteaa AS:lle.

Atlético Madrid joutuu odottamaan maanantaihin asti päästäkseen tositoimiin. Eniten puhetta on riittänyt hyökkääjä Antoine Griezmannin ympärillä, sillä mies on pelannut La Ligassa jo 604 minuuttia putkeen tekemättä maalia.

– Luotamme itsemme ja valmentajamme työhön. Aivan varmasti pelaamme hyvän pelin maanantaina (Villarrealia vastaan), ranskalainen kommentoi ESPN FC:lle.

La Ligan 15. kierros (kertoimet Mr Green)

Perjantai 9.12.
21.45 Málaga – Granada Viasat 1,65 – 3,80 – 5,50

Lauantai 10.12.
14.00 Osasuna – Barcelona Viasat 15,00 – 7,50 – 1,18
17.15 Real Sociedad – Valencia Viasat 1,95 – 3,60 – 3,85
19.30 Las Palmas – Leganés Viasat 1,80 – 3,50 – 4,75
21.45 Real Madrid – Deportivo Viasat 1,12 – 9,00 – 21,00

Sunnuntai 11.12.
13.00 Eibar – Alavés Viasat 1,85 – 3,40 – 4,60
17.15 Celta Vigo – Sevilla 2,70 – 3,40 – 2,60
19.30 Espanyol – Sporting Gijón Viasat 1,72 – 3,50 – 5,50
21.45 Real Betis – Athletic Bilbao Viasat 3,10 – 3,20 – 2,40

Maanantai 12.12.
21.45 Villarreal – Atlético Madrid Viasat 4,25 – 3,30 – 1,95