Copa del Reyn neljännen kierroksen avausosia pelattiin neljän kamppailun voimin.

Valencialle tärkeä kiinnitys jatkopaikkaan

Ensimmäinen ottelu nähtiin Leganésissa Madridin lähiössä, kun isännät haastoivat Valencian. Pienoisena suosikkina kohtaamiseen lähtenyt Valencia aloittikin maalinteon välittömästi, kun Munir ohjasi komeasti pallon maaliin jalallaan. Noin kaksikymmentä minuuttia myöhemmin Álvaro Medrán vei vieraat jo kahden maalin etumatkalle ja Leganésin ilta näytti synkältä.

Isännät saivat kuitenkin hieman piristystä Darwin Machísin kavennusmaalilla toisella jaksolla, mutta lopulta Bakkali sinetöi ottelun lisäajalla lukemiin 1-3. Voitto oli jokaisella osa-alueella tärkeä Valencialle, koska seura ei vakuuttanut ollenkaan pelillisesti itse ottelussa ja Leganés sai manailla huonoa tuuriaan maalipaikoissa. Lepakot ovat suuria suosikkeja jatkopaikkaan, kun toinen osa pelataan noin kolmen viikon päästä Mestallalla.

Espanyol pelasti itsensä divariseuran kynsistä

Madridin toisessa lähiössä, Alcorcónissa, oltiin pitkään yllätyksessä kiinni. Segundassa pelaava Alcorcón sai vastaansa Espanyolin ja kannattajien valtavan tuen ansiosta piskuinen pikkuseura oli jopa kaataa katalaanit. Alcor meni toisen jakson alussa johtoon Álvaro Giménezin maalilla, mikä oli pienoinen Espanyol-vahti Roberto Jiménezin moka.

Peli oli vieraiden hallussa alusta loppuun saakka ja lopulta se toikin tulosta viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista. José Antonio Reyes sai ammuttua tärkeän vierasmaalin maalin edustalta ja isäntien yllätys kuivui käsiin. 1-1 -tasapeliin päättyneen kamppailun jatkoonmenijä siten ratkaistaan Barcelonassa joulukuussa.

Betis-luotsille tärkeä päänahka entisestä seurastaan

Real Betis voitti Deportivon kenties illan kovimmassa ottelussa Benito Villamarínilla lukemin 1-0. Käytännössä parhailla kokoonpanoillaan pelanneet joukkueet pelasivat odotetun Copa-kamppailun, sillä maalipaikat olivat äärimmäisen harvassa ja kovat panokset tiedettiin. Betis hallitsi pelitapahtumia, mutta puolustavalla taktiikalla ensimmäiseen osaan lähtenyt Deportivo kesti ja vieraiden puolustus olikin tärkeässä asemassa nimenomaan jatkuvan Betis-pallonhallinnan keskellä.

Antonio Sanabria ei kuitenkaan antanut armoa ja teki isäntien voittomaalin, joka oli varmasti suuri helpotus juuri seuran valmentajaksi nimitetylle Víctor Sánchez del Amolle. Luotsi nimittäin valmensi koko viime kauden Deportivoa ja entisen seuran toppari Luisinho ironisoikin Sánchezin uutta työtä muutama viikko sitten varsin räväkästi.

– Onnea Betisille Sánchez del Amon nimittämisestä ja ennen kaikkea onnitteluni juuri Sánchezille uudesta työstä. Olen varma, että hänen avullaan Betis taistelee vain ja ainoastaan sarjapaikkansa säilyttämisestä.

Luisinho jäi madridilaisluotsin alaisuudessa hyvin pieneen rooliin ja kaksikon välit olivat läpi viime kauden tulehtuneet.

Itsensä nöyryytykseltä pelastanut Eibar nousi voittoon Gijónissa

Eibar oli sähliä koko Copa-urakkansa heti lähtötekijöissä, kun seura oli peluuttamassa pelikieltoista pelaajaa. Lopulta tilanne kuitenkin selvisi – seuran onneksi – kymmenisen minuuttia ennen ottelun alkua ja mahdolliselta hylkäämiseltä vältyttiin.

Se näyttikin tepsivän Eibariin, sillä vieraat menivät jo kahden minuutin jälkeen johtoon. Valtavasti kritiikkiä peliotteistaan saanut Bebé viimeisteli hienosti rakennetun maalin. Loistavan läpisyötön saanut Rubén Peña kuljetti pallon maalivahtia päin, josta se kimposi Bebélle, jolla oli helppo työ ampua arvokas vierasmaali.

Varttia myöhemmin Sporting sai pilkun, mutta Borja Viguera epäonnistui ja Yoel nappasi vedon varsin helposti käsiinsä. Pilkku oli jo toinen, minkä Sporting mokasi putkeen. Gijónilaiset epäonnistuivat myös Santiago Bernabéulla rangaistuspotkussa viikonloppuna.

Sporting ei kuitenkaan luovuttanut ja tasoitti ottelun toisella jaksolla. Viguera puski komeasti laidalta tulleen keskityksen sisään maalin edestä ja Gijón oli tullut takaisin kamppailuun. Eibar kaatoi kuitenkin saavillisen kylmää vettä Sportingin niskaan ottelun viimeisellä minuuteilla. Peña sai keskityksen laidalta ja liukui pelivälineen isäntien maaliin – juhlat olivat valmiita alkamaan. Kaksi äärimmäisen tärkeää vierasmaalia ja lukemat 1-2 saattoivat ratkaista jatkoonmenijän.