Atlético Madrid ja PSV iskivät yhteen keskiviikkona Madridissa Mestarien liigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella. PSV pelasi ottelussa ilman matemaattista mahdollisuutta jatkopaikkaan ja hävisikin itse kamppailun Atletille luvuin 2-0.

Ottelu ei siten poikennut sen suuremmin normaalista ja jäikin taka-alalle monissa medioissa. Yksi asia on kuitenkin nostanut keskiviikkoisen ottelun takaisin otsikoihin.

PSV:n seurajohtaja Toon Gerbrands väittää, että espanjalaismedia- ja toimittajat olivat valmiita maksamaan Madridiin matkanneille hollantilaisvieraskannattajille hurjia summia siitä, että kyseiset ultrat olisivat käyttäytyneet sopimattomasti väkivaltaisin keinoin Espanjassa.

Miksi? Syy on tragikoominen. Espanjalaislehdistö halusi kuvata hollantilaiskannattajien metkut ja luoda kyseisistä tapahtumista massiivisen luokan uutispommin. Gerbrands totesi seuran tutkivan asian läpikotaisin ja uhkasi mahdollisilla oikeustoimilla toimittajia kunhan itse asia selviää alusta loppuun.

PSV:n ultrakannattajat eivät kuitenkaan – onneksi ja odotetusti – suostuneet toimittajien tarjoukseen ja hollantilaiset olivatkin rauhallisina Calderónilla ja Madridin kaduilla.