Mestarien liigassa on saatu selville jo joitain pudotuspelijoukkueita. Tänään saattaa varmistua lisää.

La Liga -joukkueista tositoimissa ovat Barcelona ja Atlético Madrid. Barca kohtaa vieraissa Celticin, ja Atlético isännöi PSV:tä.

Barcelonan lähtötilanne on hyvä. Neljän kierroksen jälkeen joukkuella on kasassa yhdeksän pistettä. Manchester City on seitsemässä, Borussia Mönchengladbach neljässä ja Celtic kahdessa pisteessä. Eli Barcan jatkopaikka on hyvin todennäköinen. Jos joukkue tänään voittaa Celticin, lohkovoittokin on varmuudella omissa käsissä.

Mutta tässä vaiheessa pelkkä jatkopaikan raapiminen ei riitä. Barcelona on viime viikkoina kompuroinut ensin Man Cityä ja viime viikonloppuna Málagaa vastaan. Taas on herännyt kysymyksiä siitä, onko Barca Messi-riippuvainen. Gerard Piqué ehti jo jyrähtää ja käytännössä sanoa, että joukkueessa on muitakin miljoonamiehiä, joiden on aika ottaa vastuuta.

City- ja Málaga-ottelut näyttivät sen, että Barcelonalla on edellee ongelmia kahden ääripään pelitapoja vastaan. Haasteita riittää, jos vastustaja prässää todella ylhäältä. Ja haasteita on, jos vastustaja vetäytyy hyvin lähelle omaa maaliaan.

Barcelonan ja Celticin ensimmäinen osaottelu päättyi katalaanien 7-0-murskajaisiin. Ei välttämättä olisi päättynyt, jos Messi ei olisi iskenyt avausmaalia jo kolmannella minuutilla.

Jotkut ehkä muistavat vaikeampiakin pelejä. Kuten vuoden 2013 ottelun, jossa Celtic piinasi alivoimaisena Barcaa. Vieraat hallitsivat palloa 70-prosenttisesti ja voittivat lopulta 1-0. Edellisvuoden ottelussa oli samanlainen kaava. Taas Barca piti vierasottelussa palloa mielin määrin, mutta Celtic puolusti tiiviisti ja voitti 2-1.

Eli: nyt on hyvin mielenkiintoista nähdä, onko Luis Enrique kehittänyt ratkaisua Barcelonan pelillisiin ongelma-alueisiin. Se on isossa kuvassa paljon tärkeämpää, kuin tämäniltaisen ottelun lopputulos.

Kertoimet (Mr Green): 12.00-6.25-1.28

Atléticon peilikuva

Illan toisessa La Liga -ottelussa Atlético saa vieraita Hollannista. Joukkueiden välinen piste-ero on lähes maksimaalisen suuri. Atleti on voittanut kaikki neljä peliään, kun taas PSV on saanut kasaan yhden ainoan pisteen.

Lohko D on muutenkin ollut hyvin epätasainen. Atlético ja Bayern München ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa. Enää pelataan kahdesta asiasta: kumpi voittaa lohkon ja kumpi kahdesta viimeisestä (Rostov ja PSV) yltää Eurooppa-liigaan. Atléticon kannalta tilanne on se, että jos se tänään kerää enemmän pisteitä kuin Bayern, se on varma lohkovoittaja. Muussa tapauksessa lohkovoitto ratkeaa päätöskierroksella.

Äkkiseltään voisi ajatella, että PSV on Atléticolle pelkkä suupala. Ihan näin ei kuitenkaan ole. Kokonaan oma lukunsa on se, että viime viikonlopun Madridin derbyssä Diego Simeonen ryhmä oli poikkeuksellisen sekaisin.

Ilman derbyäkin Atléticon iltapuhteesta saattoi ennakoida hankalaa. Syy on se, että Atleti on parhaimmillaan altavastaajana. Huonoimmillaan se taas on silloin, kun vastustaja pelaa ”Atléticon aseilla”. Eli puolustaa tiiviisti ja melko alhaalta.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen PSV:tä vastaan Atlético voitti 1-0. Toisenlainen tulos oli lähellä, sillä PSV hukkasi rangaistuspotkun. Ja ehkä joku vielä muistaa viime kevään pudotuspelit, joissa joukkueet arvottiin vastakkain. 210 minuuttia 0-0:aa, ja rangaistuspotkukilpailussa ratkaisu – kahdeksannessa vetäjäparissa.

Kertoimet (Mr Green): 1.35-5.30-10.50

Mestarien liiga keskiviikkona

Rostov-Bayern München klo 19 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Besiktas-Benfica klo 19.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Arsenal-PSG klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Atlético Madrid-PSV klo 21.45 (Viasat Hockey, Viaplay)
Celtic-Barcelona klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Ludogorets-Basel klo 21.45 (Viaplay)
Borussia Mönchengladbach-Manchester City klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Napoli-Kiovan Dynamo klo 21.45 (Viasat Sport, Viaplay)