Barcelona varmisti lohkonsa voiton Mestarien liigassa. Lohko C:n voitto sai sinettinsä, kun Barca kaatoi Celticin 2-0 eikä Manchester City pystynyt voittamaan Saksassa.

Barcelonan molemmista maaleista vastasi tuttu mies: Lionel Messi. Argentiinalainen johtaa ylivoimaisesti tämän kauden Mestarien liigan maalitilastoa. Ennätykseen ylsi myös Neymar, josta nähtiin sekä valoisa että pimeämpi puoli.

Kuten odottaa saattoi, Barcelona otti pelin hallintaansa välittömästi. Celtic vetäytyi ja panosti pallonriiston hetkiin. Pariin kertaan kotijoukkuetta avusti Barca-vahti Marc-André ter Stegenkin, joka antoi avausjaksolla muutaman erittäin huonon avauksen.

Paine Celticin päädyssä oli sitä luokkaa, että katalaanien maali roikkui lähes alusta asti ilmassa. Parin puolittaisen tilanteen jälkeen verkko heilui 24. minuutilla. Oikean laidan keskitys ei tuonut tulosta, joten purkupallo kierrätettiin vasemmalle. Messi teki oikea-aikaisen liikkeen, ja Neymar tarjoili tarkan noston. Messi viimeisteli suoraan syötöstä tarkan laukauksen etualakulmaan.

Maali oli Messille jo kauden kahdeksas Mestarien liigassa. Neymar on puolestaan syöttänyt turnauksessa jo seitsemän osumaa – Mestarien liigan ennätys. Luis Enriquen alaisuudessa Barcelona on nyt iskenyt tasan 400 maalia.

400 - Lionel Messi has scored Barcelona's 400th goal under Luis Enrique (all competitions). Icon.

Neymar on kunnostautunut nimenomaan Celticin kaatajana. Viimeisessä kolmessa Celtic-ottelussaan Barca-hyökkääjä on tehnyt neljä maalia ja syöttänyt kuusi.

10 - Neymar has had a hand in 10 goals in his last three #UCL games against Celtic (4 goals and 6 assists). Amazing.

Ei Celtic ihan aseeton ollut. 36. minuutilla joukkue onnistui pelaamaan nopean hyökkäyksen Moussa Dembélélle, joka haki laukauksellaan takakulmaa. Sen verran veto suuntautui keskelle, että ter Stegen ylsi torjuntaan.

0-2 oli kuitenkin lähempänä kuin 1-1. Muutamaa minuuttia ennen taukoa Barca pelasi keskityksen oikealta laidalta. Syöttö tuli hyvin maalin eteen Luis Suárezille, jonka olisi pitänyt pystyä naulaamaan. Se ei toki ota mitään pois Craig Gordonin erinomaiselta reaktiotorjunnalta.

Pirteämpi Celtic, kunnes…

Toiselle jaksolle Celtic tuli aktiivisempana. Ensin yritti Callum McGregor ja hetkeä myöhemmin Dembélélle pelattiin hyvä puskupaikka.

Mutta taas kun Celtic kotijoukkue oli pääsemässä paremmin peliin mukaan, Barcelona iski. Suárez vedettiin rangaistusalueella nurin – Suárez myös tehosti kaatumistaan sitomalla puolustajan käden kainaloonsa – ja Messi asettui laukomaan rangaistuspotkua. Tällä kertaa Messi ei pilkulta epäonnistunut, vaan upotti laukauksen keskelle maalia. Nyt siis Messi on jo yhdeksässä maalissa. Maalipörssin kakkosnimellä on viisi osumaa.

9 - Lionel Messi has scored nine goals from just 10 shots on target in #UCL this season. Lethal.

Pian maalin jälkeen Celtic alkoi nostaa pakkaansa. Barcelona reagoi pitämällä palloa alhaalla ja houkuttelemalla Celticin ylöspäin. Kotijoukkueen pakka venyi pystysuunnassa, mikä avasi tilaa Barcan hyökkäyspelaajille – kunhan prässin alta päästiin pois. Eräs niistä tilanteista pelattiin Messille, jonka oikean jalan laukaus painui tolppaa nuollen ohi.

Neymarin tulistuminen ja Marlon

Siinä missä avausjaksolla Neymar osoitti pallollisia taitojaan, 71. minuutilla nähtiin taas ikävämpi puoli Neymarista. Hyökkääjä provosoi törmäämällä tahallaan Mikael Lustigiin. Sitä seurasi päiden kolistelu, sanailu ja varoitus. Neymarin varoitustili täyttyi, joten hän on sivussa lohkovaiheen viimeisestä ottelusta.

Hetkeä myöhemmin Enrique tarjoili edustusjoukkuedebyytin 21-vuotiaalle Marlon Santosille. Toppari vaihdettiin Gerard Piquén tilalle. Vaihtoon asteli piakkoin myös Neymar, joka alkoi käydä kuumana. Hänen paikkansa kentällä otti Arda Turan.

Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Barca oli tehdä vielä kolmannen. Messi petasi paikan Suárezille, jonka laukaus kilpistyi tolppaan.

Voitolla Barcelona varmisti lohkovoiton, sillä samaan aikaan pelatussa ottelussa Borussia Mönchengladbach tasasi pisteet Manchester Cityn kanssa. Barcan ja Cityn välinen ero ennen viimeistä kierrosta on neljä pistettä.