Celtic sai vierasottelussaan Camp Noulla Barcelonalta todellisen selkäsaunan, kun katalaaniseuran supertähdet läksyttivät skottijoukkuetta lukemin 7-0. Celtic toivoo pystyvänsä parempaan keskiviikon kotiottelussaan, mutta urakkaa ei helpota se, että viikonloppuna vatsataudin takia huilannut Lionel Messi on jälleen pelikunnossa.

Messi oli keskiössä myös ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa, mutta hieman erikoisemmassa kontekstissa. Skotlantiin matkustanut vieraileva toimittaja kun kysyi Celtic-manageri Brendan Rodgersilta, onko tarunhohtoinen Loch Nessin hirviö uskottavampi kuin legenda Messistä.

– Tuo on surkein kysymys, mitä minulta on koskaan kysytty. En tiedä kovinkaan paljoa Loch Nessin hirviöstä, mutta tiedän, että Lionel Messi on loistava pelaaja, Rodgers tyytyi kommentoimaan.

Syyskuussa Barcelonassa Messi iski Celticin verkkoon kolme maalia, Luis Súarez kaksi ja Neymar ja Andrés Iniesta yhden mieheen. Celticin Moussa Dembele puolestaan epäonnistui rankkarissaan yhden maalin takaa-ajoasemassa.

– Saimme vieraspelissä surkean startin ja meillä oli useita tilaisuuksia tasoittaa peli. Mutta kun Barcelona saa rytmin päälle, heitä on todella vaikea pysäyttää, Rodgers myöntää.

– Kotipelistäkin tulee meille tietysti vaikea, sillä vastassamme on todellinen huippujoukkue, jonka hyökkäystrio on kenties Barcelonan kaikkien aikojen paras. Toivon silti, että saamme aikaiseksi erilaisen peliesityksen.

Lähde: Independent.ie