Cristiano Ronaldo palasi tiistaina vanhalle kotistadionilleen Real Madridin vieraillessa Sporting Lissabonin vieraana. Pelistä tuli odottamattoman tasainen, mutta lopulta madridilaiset taistelivat 2-1 -voittoon ylivoimalla pelatessaan.

Ottelun avausjaksoa elettiin pitkään odottavissa tunnelmissa. Real Madrid piti palloa, muttei tahtonut päästä kunnon tekopaikoille sitten millään. Kotijoukkue Sporting oli sitäkin saamattomampi.

Lopulta 29. peliminuutilla Real avasi pelin oikeastaan ensimmäisestä kunnon paikastaan. Kulmapotku putosi Ronaldon lapikkaaseen, tämä jatkoi sen pelaajaruuhkan läpi maalin edustalle ja toppari Raphael Varane lakaisi irtopallon maaliin.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Sporting kävi todella lähellä tasoitusta, mutta kahden kuukauden tauon jälkeen kentille palannut Sergio Ramos sai viime hetkellä päänsä Bruno Cesarin laukauksen tielle. Sama mies oli lähellä maalia toistamiseen viisi minuuttia ennen taukovihellystä, mutta vapaapotku painui vähän maalin ohi. Sporting vaati tilanteesta jopa rankkaria, mutta tuomari näki täysin oikein Marcelon keltaisen arvoisen virheen tapahtuneen alueen ulkopuolella.

Lopulta Varanen maali jäi vaisun avauspuoliajan ainoaksi laukaukseksi kohti maalia.

Aivan toisen jakson alussa Marcelo satutti suorasta juoksusta nilkkaansa, ja Fabio Coentrao hälytettiin verryttelemään. Brassipuolustaja pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Todellista jobinpostia Real Madridin kannattajat saivat kuitenkin, kun walesilainen pikakiituri Gareth Bale jouduttiin ottamaan vaihtoon 58. peliminuutilla. Bale satutti nilkkaansa vastustajan rangaistusalueen tuntumassa vain muutamia minuutteja aiemmin puolustajan yrittäessä pysäyttää tämän harhautusta. Balen tilalle juoksi Marco Asensio.

Sportingin takaa-ajo vaikeutui 65. minuutilla, kun Joao Pereira ajettiin ulos suoralla punaisella tämän napautettua Mateo Kovacicia palleaan. Kroatialainen dramatisoi tilannetta huomattavasti, ja ulosajo olikin varsin raju tuomio.

Marcelo otettiin vaihtoon, vaikka jalka näyttikin kestävän. Miehen tilalle tuli Fabio Coentrao, joka tekikin hieman myöhemmin kohtalokkaan virheen. Portugalilaispuolustaja pelasi palloa kädellään rangaistusalueen sisällä todella luonnottomassa peliasennossa, ja Adrien Silva pisti tuomitun rankkarin varmasti sisään. Coentraon käsivirhe oli kaikin puolin hämmentävä, sillä hän nosti kätensä pystyyn viittoillakseen virhettä, mutta sekuntia myöhemmin pallo osuikin käteen. Mutta virhe mikä virhe.

1 - Fábio Coentrão has conceded his first penalty for Real Madrid in all competitions. Surprising.

Tasoituksen jälkeen Sporting näytti olevan lähempänä voittomaalia, kunnes vaihdosta sisään tullut Karim Benzema iski. Ranskalaishyökkääjä nousi korkeimmalle Sergio Ramosin pitkään keskityspalloon, ja puski pallon maan kautta maalin takanurkkaan.

Real Madrid säilytti voitollaan yhä mahdollisuudet lohkovoittoon. Sen toteutumiseksi se tarvitsee päätöskierroksen Dortmund-ottelusta voiton.

Sporting: Patricio; Pereira, Coates, Semedo, Zeegelaar; Martins, Carvalho, Silva, Ruiz; Cesar, Dost
Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Lucas, Modric, Kovacic, Bale; Isco, Ronaldo