Argentiina herätti toiveensa vuoden 2018 MM-kisoihin pääsystä jälleen henkiin kaatamalla Kolumbian komeasti 3-0. Ottelun jälkeen eniten puhutti kuitenkin se, kuinka koko joukkue marssi lehdistötilaisuuteen ja ilmoitti kapteeninsa Lionel Messin suulla, että tästä lähtien pelaajat eivät aio enää puhua Argentiinan lehdistölle sanaakaan.

Lehdistö on kohdellut pelaajia varsin tylysti ja kovakouraisesti jo pitkään Messistä lähtien, eikä asiaa helpottanut lainkaan erään toimittajan puheet Ezequiel Lavezzin kannabiksenpoltosta. Mediaboikotin päättymistä tuskin nopeuttaa myöskään Argentiinan Fox Sportsin toimittajan Martín Libermanin ala-arvoinen hyökkäys Messin siskoa Maria Sol Messiä kohtaan.

Liberman oli arvostellut Messiä viikonloppuna siitä, kuinka ”Kirppu” ei ollut pelikunnossa ottelussa Venezuelaa vastaan.

– Oliko Messin kunto niin heikko, ettei hän voinut auttaa kavereitaan Venezuelassa? Niin pahoinko hän voi? Kun hän saapuu Barcelonaan, häntä hoidetaan, hän nostaa peukun pystyyn ja toteaa kuvan alla kaiken olevan hyvin. Jos kaikki on hyvin, miksi hän ei matkustanut Venezuelaan, Liberman myllytti Debate Final -ohjelmassa.

Kolumbia-voitossa Messi kuitenkin heilutti tuttuun tapaan tahtipuikkoa ja oli mukana ottelun kaikissa maaleissa syötettyään niistä kaksi ja tehtyään itse yhden. Maria Sol Messi julkaisikin Twitterissään voiton jälkeen Barcelona-tähteä kritisoineelle toimittajalle omistetun, nyt jo poistamansa twiitin: ”Libermanille, joka katsoo peliä tv:stä”.

Toimittajan vastaus suorassa TV-lähetyksessä oli raukkamainen, ellei suorastaan häpeällinen.

– Maria Sol, suukko sinulle. En keskustele naisten kanssa jalkapallosta, enkä mistään muustakaan, Libermanin macho-vastaus kuului.

Ketään tuskin yllättää, että Liberman on saanut Twitterissä jo melkoisen kritiikkiryöpyn osakseen. Sitä mies toisaalta varmasti tavoittelikin, omaa 15 minuuttiaan kuuluisuudessa.

Lähde: Sport