Argentiina voitti Kolumbian San Juanissa pelatussa Etelä-Amerikan MM-karsintaottelussa luvuin 3-0.

Viime aikoina surkeasti pelannut La Albiceleste pystyi keräämään itsensä kasaan ehjäksi kokonaisuudeksi valtavien kritiikkien jälkeen tyylillä. Kotonaan pelannut Argentiina lähti kamppailuun sisuuntuneena ja näytti sen heti alkuminuuteista lähtien. Jatkuva kova prässi kiinni Kolumbian pelinrakentelun luojiin ja vieraat olivat välittömästi hätää kärsimässä.

Kolumbia on tunnettu lyhytsyöttöpelitavastaan, mutta Argentiina teki siitä mahdotonta. Se auttoi huomattavasti isäntiä, sillä Kolumbia ei saanut peliänsä kunnolla käyntiin kertaakaan ensimmäisellä jaksolla. Cafeterot saivat ottelun alussa Argentiinan puolustuksen epäonnistumisten takia muutaman helpon maalipaikan, mutta Juan Cuadrado ja Radamel Falcao epäonnistuivat yrityksissään.

Argentiina iski ensimmäisen maalinsa Leo Messin toimesta kymmenen minuutin kohdalla. Messi laukoi kauniin vapaapotkun Kolumbian verkkoon lähietäisyydeltä ja vieraiden maalilla pelannut David Ospina oli yllätetty ensimmäistä kertaa. Kymmenen minuuttia myöhemmin Messi antoi nappikeskityksen Lucas Prattolle, joka puski karsintojen toisen maalinsa vieden Argentiinan jo kahden maalin etumatkalle.

Kolumbia pääsi peliin mukaan toisella jaksolla. Useat maalipaikat eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Toisaalta Kolumbialta vietiin kaksi selvää pilkkua, joiden ansiosta peli olisi todennäköisesti muuttunut valtavasti.

Cuadradon harhauttelut tepsivät Gabriel Mercadoon, joka liukastui oman boksinsa sisällä ja harrasti käsipalloa vieden oikealla kädellään pallon pois vaara-alueelta. Mercado myös taklasi hetkeä myöhemmin kovaa James Rodríguezia boksin sisällä ilman pallokontaktia, mutta tuomari ei vienyt palloa pilkulle, vaikka todennäköisesti olisi pitänyt.

Ottelun lopussa Messi onnistui riistämään Kolumbialta pallon vieraiden boksin lähettyviltä. Maajoukkueen kapteeni syötti maalin edustalle saapuneelle Ángel di Maríalle, joka viimeisteli ottelun loppulukemat.

Argentiina nousi voittonsa myötä Etelä-Amerikan karsintalohkossa viidennelle sijalle. Kolumbia on pisteen päässä La Albicelestestä. Karsintalohkosta menee neljä ensimmäistä suoraa Venäjän MM-kisoihin. Viides joutuu jatkokarsintaan.

Argentiina-Kolumbia 3-0 (2-0)
1-0 Lionel Messi (10.)
2-0 Lucas Pratto (20.)
3-0 Ángel dí María (84.)