Espanjalaislehdistön toiminta alkaa taas muistuttaa saippuaoopperaa.

Se on tiedetty jo pitkään, että madridilaislehdistö ajaa Real Madridin ja barcelonalaislehdistö Barcelonan asiaa. Siinä sivussa mustamaalataan ”vastustajaseuraa” ja sen pelaajia. Nyt puhutaan kuitenkin keskimääräistä isommasta nokittelusta.

Madridilaislehti Marca uutisoi eilen, että Lionel Messin sopimusneuvottelut Barcelonan kanssa ovat jäissä. Marcan jutun mukaan Messi ei välttämättä jatka seurassa edes sopimustaan loppuun.

Barcelonalaislehti Sportin mukaan Marcan väite on puhdasta spekulaatiota ja jopa valehtelua. Sportin mukaan Barca haluaa sitoa kaikki avainpelaajansa jatkosopimuksiin. Lehden tietojen mukaan Messin sopimusta aletaan sorvata tammikuussa.

Miksi Marca sitten uutisoisi tahallaan väärin? Selityskin on kuin alemman tason telenovelasta. Sportin mukaan Marcan toimituksessa ollaan loukkaantuneita siitä, ettei Barcelona osallistunut Marcan vuosittain järjestämään palkintogaalaan.

Barcelona jätti osallistumatta muun muassa siksi, että Marca antoi reilun pelin palkinnon Javier Tebasille. Barcelona taas on riidoissa La Ligan puheenjohtajana toimivan Tebasin kanssa, kiitos pullonheittoepisodin Valencia-Barcelona-ottelussa.

Vain Espanjassa.